HÅSTENSGÅRDENS FÖRSKOLA

2020

Beställare
Varbergs bostad, NCC
Omfattning
Nybyggnation förskola, storlek ca 1500 kvm
Plats
Varberg

Håstensgårdens förskola i Varberg är en förskola med sju avdelningar, gemensam matsal / torg, tillagningskök och personalutrymmen. Huset är projekterat som ett passivhus enligt Feeby. 

Förskolans byggnad ramar in en stor gård mot sydväst, där byggnadens form skapar mindre uterum vid entréerna för de olika avdelningarna. Fasaderna är klädda med röda skivor som kompletteras av trä i fristående väderskydd. Längs med innergårdens fasader löper ett omfamnande däck i trä. Planlösningen är utformad med fokus på barnens kontakt mellan inne och ute, med genomblickar och generöst och genomgående flöde av dagsljus. Invändig färgsättning är gjord för att skapa rum med variation och karaktär.

Inflyttning våren år 2020

Fotograf: Marie Hidvi

Relaterade projekt - Utbildning
Kulturskolan Borås

Kulturskolan Borås

Håstens förskola

Håstens förskola

Tornets Förskola

Tornets Förskola

Vitsippans förskola

Vitsippans förskola

Strömskolan

Strömskolan

Ljud & Bildskolan

Ljud & Bildskolan

Kyllared skola

Kyllared skola

Fridaskolan

Fridaskolan

Arkitekterna Krook & Tjäder