Pelarbordet Peel

Produktdesign

Peel

KundKarl Andersson & Söner

Plats

KategoriProduktdesign

Peel (2024) är mer än bara ett fällbart pelarbord. Med sin eleganta design och smarta funktioner blir det en vacker och praktisk detalj i alla rum, oavsett om det är uppfällt eller nedfällt.

Pelarbordet Peel
Pelarbordet Peel - uppfällt och nedfällt

Produktdesigner Joel Karlsson lät sig inspireras av gustavianska fällbord och skapade en modern tolkning med fokus på funktionalitet, hållbarhet och estetik.

Peel pelarbord
Peel pelarbord uppfällt

Peel finns i en rad olika höjder och material för att passa alla behov. Den kvadratiska skivan (600x600 mm) eller runda skivan (diameter 600 eller 700 mm) finns i fanerad MDF, laminat och massivträ. Pelare, som är försedd med stålkärna, och fot är i massiv trä och försedd med filt-tass.

Peel pelarbord finns i olika höjder
Peel pelarbord kvadratiskt

Fällmekanismen är enkel att använda och gör det lätt att fälla upp och ner bordet. Borden förvaras uppställda med nedfälld skiva och pelarfoten förs samman med varandra.

Peel pelarbord undersida
Peel pelarbord lätt att fälla upp
"Stolen har alltid huvudrollen i rummet. Bordet är däremot svårare. Jag har alltid tyckt att sengustavianska pelarfällbord i trä har precis samma närvaro i rummet som en stol. Därför var det viktigt att Peel fick en skiva i stavlimmat trä, så att det blev vackert att se från alla håll."
Joel Karlsson, produktdesigner
Joel Karlsson, produktdesigner
Peel pelarbord uppfällt
Peel pelarbord

Läs mer om Peel hos Karl Andersson & Söner

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster