Exteriör bild på Smedens äldreboende. Balkonger mot den gemensamma gården.

Kallhäll

Smedens äldreboende

KundSvenska Stadsbyggen AB

PlatsKallhäll, Järfälla Kommun

KategoriVård & omsorg

Smedens vård- och omsorgsboende i Kallhäll är ett nybyggnadsprojekt innehållande 54 vårdlägenheter för Järfälla kommun. Byggnaden är en trevåningsbyggnad utformad i vinkel med en indragen våning på plan fyra.

Fastigheten ligger på en hörntomt omgiven av två gator och en parkering för bostadsområdet. Byggnadens bearbetade tegelfasad med inslag av varmt trä är anpassad till den omkringliggande bebyggelsen.

Fasaddetalj med tegel och varmt trä på Smedens äldreboende
Smedens äldreboende exteriör bild, entré från gatan

I entréplan finns en avdelning, lounge med umgängesrum och utgång till gården samt administration och personalutrymmen. Våning två och tre rymmer två avdelningar per plan och den indragna fjärde en avdelning.

I avdelningarna är matrum och allrum samlade med gemensam utblick och utgång till den stora inglasade balkongen och gården.

På gården finns gå-slinga med utegym och flera olika typer av sittytor. En del av gården är utformad som sinnenas trädgård med dofter, smaker och färger samt blommande fruktträd.

Smedens äldreboende innegård med utegym och promenadslinga
Exteriör från gatan Smedens äldreboende

Krook & Tjäder har fått följa projektet från att vi ritat in det på tomten, genom byggprojektering till inredningsprojektering och styling. De boende flyttade in Augusti 2020.

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster