Fiskestuga i Grötvik, Halmstad

Halmstad

Grötvik

KundPrivat

PlatsGrötvik, Halmstad

KategoriTransformationBostäder

I Grötvik, mellan Halmstad och Tylösand, har Krook & Tjäder ritat en fiskestuga med ett fotavtryck på 20 kvadratmeter. Bara ett stenkast bort låg tidigare ett av landets största stenbrott, vilket har präglat gestaltningen.

fiskestuga Grötvik
fiskestuga Grötvik
fiskestuga Grötvik

De utvändiga materialen och kulörerna är valda med omsorg för att gå ton i ton med det omgivande stenlandskapet. Bland annat är fasaden klädd med Kebony-panel som grånar när Kattegatts vindar sveper in över land. Stugan är helt off-grid och får ström från de infällda solcellerna i plåttaket.

fiskestuga Grötvik
fiskestuga Grötvik
fiskestuga Grötvik
Projektet har en hög detaljering, till exempel panel som linjerar vid fönstren och en färgpalett som liknar stenhällarna. Från klipporna ser byggnaden ut som ett flyttblock, vilket det finns gott om längs den halländska kusten.
Olle Johnsson medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Halmstad
Olle Johnsson

Arkitekt SAR/MSA

Byggnaden ligger i utkanten av Grötviks stugby, ett område som började uppföras på 1940-talet. Karaktäristiskt för bebyggelsen är stående panel och fönsterluckor, där de flesta även har sadeltak och kvadratiska fönster. Projektet hämtar inspiration från de äldre stugorna i omgivningen, men har fått en mer samtida gestaltning.

fiskestuga Grötvik
fiskestuga Grötvik
fiskestuga Grötvik

Fotograf: Markus Linderoth, Simon Sundin

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster