Havshotell Långesand på Öckerö

Öckerö

Havshotell Långesand

KundWinn Hotel Group och Tornstaden

PlatsÖckerö

KategoriHotell

I fin konkurrens har Winn, Tornstaden och Krook & Tjäder utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Norra Långesands destinationshotell. Beräknad byggstart är vid årsskiftet 2023/2024.

Havshotell Långesand på Öckerö

Havshotell Långesand blir ett självklart besöksmål på Öckerö både för boende och besökare. Hotellet blir ett attraktivt tillskott för att bygga destination och därmed även det lokala näringslivet i kommunen. Utöver gästrum innefattar hotellet bl.a. spa, konferens och takterrass. Förslaget har även planerat ut friliggande bodar som innehåller bastu, och sviter med utsikt mot havet.

Havshotell Långesand takterrass
Havshotell Långesand bastubodar

Vi har lagt stor vikt vid omsorgen om platsen med anpassning både i material och volym.

I vårt förslag har vi skapat ett taklandskap, där byggnaden i sin gestaltning är uppdelad i olika volymer för att ta ner skalan och för att inordna sig i den omgivande kontexten. Genom bästa möjliga yteffektivitet, där vi optimerar byggnaden för dess verksamhet i flöden och struktur har vi skapat ett förslag som inte bara lyfter platsen utan även i förståelse för verksamhet och drift.

Förslaget Långesand Havshotell främjar ett rörligt friluftsliv oavsett om du färdas via land eller hav. Här kan du anlända med såväl båt, kajak som via vandringsleder till fots.

Havshotell Långesand på Öckerö
Havshotell Långesand på Öckerö

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster