Mathem logistikanläggning av Krook & Tjäder

Stockholm

Mathem

Kund Mathem

PlatsStockholm

KategoriIndustri, logistik & handel

Krook & Tjäder har på uppdrag av Mathem och Logistic Contractor ritat ett logistikcentrum i Larsboda i Stockholm stad. Den 32 000 kvm stora, nya logistikanläggningen inrymmer utöver normaltempererad lageryta både kyl- och fryslager och en av Europas största automationsanläggningar som hanterar matkassarna från order till utleverans.

I uppdraget låg att bygga ett modernt logistikcentrum med fina arkitektoniska kvalitéer för att skapa en attraktiv miljö för sina anställda. Men även för närområdet, då anläggningen har närhet till bebyggelse och kunder.

Projektet har höga hållbarhetsambitioner och är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council. Elförsörjningen sker till stor del av förnybar el som kommer från Stockholms största solcellsanläggning på byggnadens tak.

Fasaddetaljer Mathem

Mathems nya logistikcenter uppförs i ett gammalt stenbrott, söder om Stockholm. Tomtens höjdskillnader skapar utmaningar för det logistiska flödet, men tomten är vald för sitt centrala läge då majoriteten av Mathems kunder finns i de centrala delarna av Stockholm.

Mathem

Även social hållbarhet har varit en viktig parameter under utformningen, med stort fokus på att skapa en god arbetsmiljö för samtliga medarbetare.

Med Mathems logistikcentrum i Larsboda skapas en arbetsplats för 1000 personer med kontor, lager, omklädning, gym och personalrestaurang. I direkt anslutning har ett p-hus på 9 000 kvm byggts med ett stort antal laddstolpar för Mathems leveransfordon.

Projektet stod klart för inflyttning år 2022 och står nominerat till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards (SGB Awards).

Fotograf: Henrik Mill

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster