Inredning av KPMGs huvudkontor i Stockholm. Belysning över sittgrupp.

Stockholm

KPMG

KundKPMG

PlatsStockholm

KategoriInredningsarkitekturKontorTransformation

När KPMG anpassade sitt arbetssätt efter pandemin krävdes ett nytänk gällande den lösa inredningen och disponering av ytor för att skapa nya rum för spontana möten och fler informella arbetsplatser där medarbetarna kan träffas och utbyta idéer.

Krook och Tjäder fick uppdraget att inreda deras kontor på Vasagatan 16 i Stockholm. Avstamp togs i KPMG:s ledord ”samarbete, tillväxt, hållbarhet, trovärdighet och glädje”. I detta skede var störst fokus på lounger, reception och matsalar.

KPMGs huvudkontor. Sittplatser i gemensamhetsutrymme.
Reception KPMG
Sittgrupp på KPMGs kontor i Stockholm

Uppdraget inleddes med en omfattande inventering av befintligt möbelbestånd varpå det nya inredningskonceptet fick väva samman gammalt och nytt.

I samband med minskade lokalytor blev även fast inredning tillgänglig för demontering och återbruk och vi kunde tillsammans med skickliga snickare enkelt omvandla bland annat en pentrybänk till ett barbord där medarbetarna fortfarande kan dricka kaffe tillsammans.

Matsal på KPMGs nyinredda kontor
Sittgrupper på KPMGs kontor

Merparten av fast och lös inredning har återbrukats.

Barbord, inredning på KPMG

Krook & Tjäders ambitioner har tillsammans med KPMG varit att skapa en inkluderande och kreativ arbetsmiljö med stort fokus på hållbarhet och återbruk, utan att ge vika för de arkitektoniska ambitionerna.

Projektgruppen är mycket stolta över resultatet då man lyckats återanvända merparten av fast och lös inredning, endast när det saknats produkter har nya anskaffats och då i första hand återbrukade möbler.

Inredningsdetalj KPMG Stockholm
Mötesrum KPMG

Resultatet är ett modernt och elegant kontor med en välkomnande atmosfär och en härlig plats för medarbetare att samarbeta tillsammans och med sina kunder.


Fotograf: Tim Meier

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster