COMMUNE bord produktbild. Av Krook & Tjäder för Mitab.

Produktdesign

COMMUNE

KundMitab

Plats

KategoriProduktdesign

COMMUNE ska fungera som ett vattenhål för el på det moderna kontoret.

Bordet COMMUNE uppstod ur kontorets ständigt pågående diskussion om framtidens kontor. Att smartphonen aldrig är mer än på en armlängds avstånd. Det var så el-uttaget i benen kom till.

COMMUNE bord produktbild detalj med eluttag
Commune bord med eluttag i bordsben
Commune bord produktbild

Idén till konceptet med el-uttag i benen kommer från de gånger jag glömt laptopen i min antika ”docka” därhemma och ändå löst samtliga arbetsuppgifter på kontoret under dagen, konstaterar Joel Karlsson, produktdesigner.

Communitybordet som begrepp i möbelvärlden är en bordsfunktion i det moderna kontoret där du kan starta upp med ett gemensamt frukostmöte, för att sedan jobba enskilt under förmiddagen och avsluta med en återkopplande lunch. Efter det ge plats åt andra funktioner under eftermiddagen. Kanske ett styrelsemöte där hälften glömt ladda sina smart-plattor?

Commune bord i kontorsmiljö

COMMUNE kommer att utökas med fler varianter och storlekar med tiden. En något högre, en rund och en skrivbordsvariant. 

Under utvecklingen diskuterade vi mycket om tekniken, om hur bordet skulle erbjuda laddning. Där induktion var intressant. Men vi insåg snabbt att man kommunicerar så mycket med bildreferens, att man ofta håller i sin smartphone under ett samtal, för att referera till någonting på nätet, att sladden fortfarande kommer vara viktig en lång tid framöver. Det går ju inte att skicka ström med bluetooth!

Mer om COMMUNE hos producenten Mitab
Commune bord produktbild

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster