Corem i Göteborg, trappa och andra våning

Göteborg

Corem

KundCorem fd Klövern

PlatsGamlestaden, Göteborg

KategoriKontorTransformation

Uppdraget var att skapa en välkomnande arbetsplats med ett koncept som speglar Corems identitet och som samtidigt respekterar samt förstärker områdets ursprungliga karaktär. Vi tog avstamp i platsen som inspirationskälla och lät lokalen återberätta dess historia med tydlig utgångspunkt i beställarens behov, varumärke och identitet.

Uppdraget genomfördes tillsammans med Modesty Concept. Kontoret stod färdigställt år 2020.

Corem i Göteborg första våning, andra våning och trappa
Corem i Göteborg, entré

Vi tog avstamp i platsen som inspirationskälla.

Kontoret är fördelat på två plan på ca 850 kvm i en del av fastigheten som innehåller restauranger och lagerlokaler. Fasaderna är byggda av material som används i området. Plåten symboliserar de gamla lagerlokalerna som i interaktion med corténstål samspelar med områdes industriella karaktär.

Lokalen kontoret inryms i var tidigare ett gammalt kallager som transformerats till moderna kontorslokaler med unik karaktär. Nya bjälklag har adderats, takfönster tagits upp och en materialpalett mellan industri och finsnickeri samsas och gör inredningen välkomnande och rustik.

Läs mer om hur vi jobbar med transformation
Corem kontor i Göteborg
Corem i Göteborg exteriör, beläget i Slakthusområdet. Fasad i corten

En modern och flexibel arbetsplats med industriell känsla.

Upplevelsen av de nya kontorslokalerna är en modern och flexibel arbetsplats med industriell känsla. I entrén möts man av kontorets hjärta, en gradängtrappa där man kan träffas för att umgås, ha flexibla möten eller öppna konferenser.

Corem kontor i Göteborg - gradängtrappa där man kan träffas för att umgås.
Corem kontor i Göteborg - detaljbild på trappa
Corem kontor i Göteborg - trappa att umgås i.

Medvetna val av gedigna och hållbara material.

De små volymerna med runda väggar beklädda i träpaneler innehåller telefonrummen och små konferensrum, vilket ger ett mjukt och varmt intryck samt fungerar som rumsavskiljare till kontorslandskapen.

Hållbarhet var i fokus genom medvetna val av gedigna och hållbara material. Materialvalen trä och betong, cortenstål och plåt skapar tillsammans med en inkluderande utformning en unik miljö där alla kan känna sig välkomna.

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet
Corem kontor i Göteborg - konferensrum med runda väggar beklädda i träpaneler.
Corem kontor i Göteborg - konferensrum med runda väggar beklädda i träpaneler.
Corem kontor i Göteborg - konferensrum med runda väggar beklädda i träpaneler.

Gamlestaden är den äldsta delen av det vi idag kallar Göteborg och har en stark egen identitet. Här uppfördes det första kommunala Slakthuset. Gamlestadens ligger som en port mot hela nordöstra Göteborg. Genom att binda ihop Gamlestaden med den nuvarande innerstaden utvecklas stadsdelen till att bli en del av Göteborgs framtida innerstad.

Läs mer om hur vi utvecklar Slakthusområdet i Gamlestaden
Corem kontor beläget i Slakthusområdet

Fotograf: Anders Bergstedt / Roger Sandberg

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster