Vildmarkshotellet på Kolmården, utsikt från restaurang.

Kolmården

Vildmarkshotellet

KundPandox AB

PlatsKolmården

KategoriInredningsarkitekturHotell

Vildmarkshotellet intill Kolmårdens djurpark har un­der många år verkat i symbios med djurparken och följt dess hög- och lågsäsonger.

Med en önskan om att hotellet ska fungera som en desti­nation och ett besöksmål i sig valde man att bygga om hotellrummen samt bygga ut restaurangen. Därmed ökade man också kapaciteten.

Krook & Tjäders inredningsarkitekters uppdrag omfattade inredning av gästrum och publika ytor. Med inspiration i den nordiska naturen formas den interiöra miljön för det nya Vildmarkshotellet.

Vildmarkshotellet interiör loungedel
Vildmarkshotellet detaljbild

Det grova form­språket med robusta material var en viktig del i konceptet.

Restaurangen förändrades från en stor sal med flera hundra sittplatser i skolmatsalsmöblering till en mer ombonad känsla med flexibilitet för många olika typer av gäster och behov.

Vår vision var att restaurangen ska kännas levande under hela dagen, från morgon till kväll. För att lyckas med detta bröt vi upp den stora matsalen och skapade mindre rumsligheter med olika kar­aktär och fin utblick mot den vackra naturen. På så sätt kunde restaurangen på ett enkelt sätt dela in ytorna eft­er beläggning och typ av sällskap.

Vildmarkshotellet detaljbild restaurang
Vildmarkshotellet restaurang

Hyllsystem specialritades för att kunna bilda passager och gångstråk för ett bra flöde i restaurangen, både för gäster och personal, samtidigt som lobby och bar fick en mer central roll.

Vildmarkshotellet sittgrupp med utsikt

Det nya Vildmarkshotellet stod klart hösten 2019.

Krook & Tjäder Solutions genomförde hela inredningsleveransen, vilket skapade en smidig process med korta beslutsvägar från arkitektritad inredning till slutleverans av möbler. Vi lägger stor vikt vid relationen med våra kunder och har genom detta även kunnat bistå hotellet med fortlöpande kom­pletteringar och underhållsstrategier.

Mer om Inredningsleveranser
Vildmarkshotellet detaljbild fåtölj
Vildmarkshotellet detaljbild inredning restaurang

Fotograf: Carl Ander

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster