cat-coop-automotive-terminal

Eskilstuna

Cat - COOP Automotive terminal

Kund TAB Byggproduktion

PlatsEskilstuna

KategoriIndustri, logistik & handel

Arkitekterna Krook & Tjäder gestaltar Coops varuterminal i Eskilstuna. Logistikanläggningen är en automatiserad varuterminal och en av Sveriges största terminaler för livsmedel. Vi har tillsammans med flera aktörer varit delaktiga i utformandet av byggnaden på 109 000 kvm.

Cat - COOP Automotive terminal entré

Tomten motsvarar 51 fotbollsplaner.

Tomten för varuterminalen är på 276 000 kvm, vilket motsvarar 51 fotbollsplaner, där byggnaden har en grundyta på 77 000 kvm och en totalyta på 109 000 kvm. Med andra ord ett stort och spännande uppdrag med flera innovativa lösningar.

Byggnaden kommer att tre olika höjder; 15, 26 och 36 meter hög, vilket kan jämföras med takhöjden på Friends Arena som är på 33 meter.

Cat - COOP Automotive terminal
Cat - COOP Automotive terminal
Cat - COOP Automotive terminal

Redan idag körs cirka 35 procent av Coops varutransporter på tåg, vilket är högst andel av alla livsmedelsföretag. För att ytterligare kunna höja ambitionen och utöka andelen tågtransporter kommer terminalen bl.a. att ha två tågspår direkt in på tomten.

En trivsam arbetsplats med medarbetaren i fokus.

Coops nya varuterminal kommer att utgöra arbetsplats för ca 400 medarbetare och ytterligare ca 100 säsongsanställda. Stor omsorg läggs därför vid att förutom att skapa förutsättningar för effektiva och moderna logistikflöden också utforma en trivsam arbetsplats med medarbetaren i fokus.

Terminalen byggs i Eskilstuna logistikpark och beräknas vara i full drift under andra halvåret av 2024.

CAT – Coop Automotive Terminal
Cat - COOP Automotive terminal

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster