Visualisering Kv Atland, Eriksberg Göteborg. Av Krook & Tjäder

Eriksberg, Göteborg

Kv Atland

KundNordr

PlatsEriksberg, Göteborg

KategoriBostäderLandskapsarkitektur

Högst upp på Eriksberg, med panoramautsikt över älven, tar Kv Atland form. Ett kvarter med 90 lägenheter fördelat på två hus, där omsorgsfullt gestaltade detaljer och en tydlig identitet skapar en unik boendemiljö. I en tid då fokus ofta ligger på rationellt byggande, kännetecknas Kv Atlands arkitektur av en stark ambition om variation och mångfald.

Materialvalen präglas av hög kvalitet och omsorg. Handslaget tegel, detaljerade fogar och murförband skapar en taktil och variationsrik fasad. Byggnaderna ges en unik och iögonfallande exteriör, men även en välarbetad interiör med individuellt ritade planlösningar. Stora fönsterpartier (ofta 180 x 180 cm) ger rikligt med ljus och rymd, och den generösa takhöjden förstärker känslan av luftighet. Penthouselägenheterna bjuder på en extra dimension av lyx med braskaminer, walk-in closets och separata wc.

Visualisering. Utsikt från balkonger. Kv Atland, Eriksberg Göteborg
Kv Atland fasaddetaljer tegel

Omsorgsfullt gestaltade detaljer och en tydlig identitet skapar en unik boendemiljö.

Kv Atland exteriör

En grön oas för gemenskap.

Gården, eller trädgården som vi valt att kalla den, har en central roll i kvarteret då den fungerar som en grön oas som bjuder in till gemenskap.

Gården bjuder på en variation av rumsligheter, från sociala ytor med grillplats till undangömda vrår och vildvuxen vegetation. Formspråket inspireras av vattnets väg genom landskapet, med meandrande gångar som leder vägen genom grönskan.

Den sociala ytan bjuder in till möten och samvaro, medan barnens egna rum uppmuntrar lek och nya upptäckter. Oväntade detaljer skapar en lekfull och inspirerande atmosfär. Här finns både sand, lösa material och vatten att dämma.

Gårdens design präglas av omsorgsfullt utvalda växter och material. Frodiga planteringar skapar en lummig och inbjudande miljö där vackra material och detaljer symboliserar en tillit till de boende och skapar en känsla av stolthet och tillhörighet. För den som vill ha mer plats att leka finns den allmänna parken bara en trappa ner.

Kv Atland gemensam gårdsmiljö
Kv Atland plan över innegård

En hyllning till Eriksbergs historia


Kvarterets namn, inspirerat av M/S Atland, det sista skeppet som byggdes på Eriksbergs mekaniska verkstad, är en hyllning till områdets historia. Denna koppling återspeglas i gestaltningen av de gemensamma ytorna, där färger, material och mönster hämtar inspiration från fartygets resor och hemmahamnar.

Kv Atland visualisering hela kvarteret

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster