Sittgrupp inredning Jool kontor

Göteborg

JOOL

KundJool Group

PlatsGöteborg

KategoriInredningsarkitektur

Idag fördelar de flesta av oss sin arbetstid på kontoret och hemma. Kontoret har alltmer fått i uppdrag av att vara en mötesplats där människor möts och löser uppgifter tillsammans. Detta låg tydligt till grund för utformandet av Jools nya kontorsmiljö.

I denna totalrenovering ville man ta till vara på husets personlighet och historia, kombinerat med en modern design. I uppdraget låg att gestalta Jools varumärke och samtidigt skapa ett framtidens kontor med en planlösning som främjar ett modernt arbetssätt och skapar förutsättningar för mer kommunikation, närhet och sammanhållning.

Inredning arbetsplats Jool
Inredning sittgrupp Jool kontor

Planlösningen omfamnar alla funktioner; säljrum med många små skrivbord, cellkontor, små och stora mötesrum samt centriskt placerade gemensamhetsytor.

Inredning gemensamhetsutrymmen Jool kontor

Kaffet är det självklara vattenhålet där alla samlas; ståendes, på barpallen eller mjukt i soffan.

Inredningskonceptet rotar sig i värme och personlighet, med ett ”inga vita väggar”-koncept. Här ges känslan av en privat inredd våning snarare än ett vanligt kontor och stor omsorg lades vid gemensamhetsytorna för att skapa känslomässig kontrast till arbetsplatserna. Den dynamiken och konceptets värme har uppskattats mycket och resulterat i att personalen gärna dröjer sig kvar även efter klockan fem.

Inredningsdetalj Jool kontor
Inredning matplats Jool kontor
Inredning kök Jool kontor av Krook & Tjäder

Jool är en familjeägd företagsgrupp med rötterna i den småländska industritraditionen. Detta manifesteras på flera sätt i det nya kontoret, inte minst genom att många av inredningsdetaljerna kommer från koncernens egen träindustri i småländska Skruv.

Kontoret ligger i en gammal vacker och anrik kanalbyggnad som initialt uppfördes för Göteborgs Handelsbank år 1904. Renovering i två faser innefattade ca 45 arbetsplatser, 5 mötesrum, kök, lounge, tvättstuga, reception, omklädningsrum med dusch.

"Vi ville skapa en stimulerande och inspirerande arbetsmiljö där alla har chansen att utvecklas och bidra till vår gemensamma framgång. Samtidigt vill vi visa våra kunder och besökare vad man på ett kreativt sätt kan göra med en kontorslokal" säger Tom Olander VD på Jool Securitas AB

Platsbyggd hylla Jool
Inredning arbetsplats Jool

Fotograf: Carl Ander

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster