Gavelmotiv bostäder kvarteret Navet i Hyllie, Malmö

Hyllie, Malmö

Kvarteret Navet

KundRiksbyggen

PlatsHyllie, Malmö

KategoriBostäderLandskapsarkitektur

Yteffektiva bostäder med stark karaktär

På uppdrag av Riksbyggen har Krook & Tjäder ritat Kvarteret Navet, ett bostadskvarter med fokus på små, yteffektiva lägenheter. Kvarterets huvudgavel mot norr kommer att synas på långt håll och bli ett signum för kvarteret. Denna har fått en karakteristisk utformning med en gemensamhetslokal med tillhörande gemensam takterrass i bästa läge högst upp i huset.

Detalj fasad på Kvarteret Navet
Huvudgavel fasad på Kvarteret Navet i Hyllie

Huvudgaveln mot norr kommer bli ett signum för kvarteret.

Kvarteret Navet i Hyllie

Omsorgsfullt planerat i bottenplan

Kvarteret Navet rymmer totalt 86 lägenheter fördelat på tre huskroppar i tegel, formgjuten betong och puts. Mot söder vetter kvarteret mot en gränd. Här har vi ritat stadsradhus med lägenheter i två plan och privata takterrasser. De flesta av de omsorgsfullt planerade lägenheterna i bottenplan har generös takhöjd, sovloft, egen entré från gatan och privat uteplats mot gården.

Som en extra kvalitet har de flesta lägenheterna också en ”inredningsvägg” utmed lägenhetens ena långsida där bostadsköparna kan göra olika val för att t ex rymma skrivplats, platsbyggd bokhylla eller garderober. I detta projekt har Krook & Tjäders landskapsarkitekter även haft ansvar för utformning av gård och förgårdsmark.

Fasad med balkonger på Kvarteret Navet i Hyllie
Takterrasser på Kvarteret Navet i Hyllie
Flygfoto Kvarteret Navet i Hyllie
Flygfoto Kvarteret Navet i Hyllie

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster