Gårdsfasad på Ranalyckan

Halmstad

Ranalyckan

KundSkanska

PlatsHalmstad

KategoriBostäder

Netto-nollenergi med höga boendekvaliteter


Brf Ranalyckan består av 45 lägenheter fördelat på tre flerbostadshus i fyra plan samt sju radhus där visionen har varit att skapa ett hållbart kvarter med bra bostäder och boendekvaliteter.

Kvarteret är Svanenmärkt och håller en hög hållbarhetsprofil. Samtliga hus är netto-nollenergihus, vilket förutsätter att kvarteret producerar lika mycket förnybar energi som det använder, något som görs främst genom solceller på samtliga hustak. Bra materialval och ett välisolerat och tätt klimatskal är också en viktig del av lösningen.

Projektet har formats utifrån en önskan om hållbart, rationellt byggande och en god miljö. I föreningen finns odlingsplatser, gemensam cykelpool samt laddstolpar för elbil.

Brf Ranalyckans fasader i mörkt tegel med blanka skiftningar i kombination med jordnära varma kulörerna på både balkonger, fönster och radhus är inspirerade av det nyplöjda åkerlandskapet i trakterna. Det skapar en ombonad känsla och kompletterar en varierad färgskala med övriga kvarter i den nya stadsdelen Ranagård.

Gårdsfasad på Ranalyckan
Fasadutsnitt över balkong och tegelmurning på Ranalyckan

Fotograf: Jonas Berg

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster