Kristianstads Golfklubb & Destination klubbhus visualisering

Åhus

Kristianstads Golfklubb & Destination

KundKristianstads Golfklubb & Destination

PlatsÅhus

KategoriPublika byggnader

I natursköna Åhus har Krook & Tjäder fått i uppdrag att gestalta ett nytt klubbhus till Kristianstads Golfklubb & Destination. Byggnaden som ges många fina värden syftar till att skapa en social knutpunkt för platsens besökare.

Kristianstad Golfklubb & Destination klubbhus modell

Husets form är inspirerad av sanddynerna.

Kristianstad Golfklubb & Destination ligger belägen strax sydöst om Kristianstad, i natursköna Åhus. Här möter sanddynerna den vackra tallskogen och den nya byggnadens design tar tydligt avstamp i den unika platsen.

I projektet har många medvetna materialval gjorts utifrån platsens kvaliteter. Såväl fasader som tak uppförs i trä och på golv och terrasser används sten.

Det nya klubbhuset kommer att inrymma konferensanläggning, bar och restaurang samt reception för hotellodgerna. Här skapas en social knutpunkt för aktivitet, möten och avkoppling. Byggnaden signalerar öppenhet och rymd och skapar utblick i alla riktningar mot golfbanan och dess terrasser där eldstäder möjliggör uteliv året om.

Kristianstad Golfklubb & Destination klubbhus visualisering
Kristianstad Golfklubb & Destination klubbhus visualisering interiör

Byggnaden signalerar öppenhet och rymd och skapar utblick i alla riktningar.

Kristianstad Golfklubb & Destination klubbhus visualisering exteriör

Projektet håller hög ambition inom hållbarhet och strävan är att huset ska göra ett så litet klimatavtryck som möjligt, bland annat genom energioptimering och medvetna materialval såsom stommar i trä.

Kristianstads Golfklubb & Destinations nya klubbhus beräknas stå klart 2024.

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster