Streck bordslampa

Produktdesign

STRECK

KundÖrsjö Belysning

Plats

KategoriProduktdesign

Lampan STRECK - en favorit som rönt framgångar i såväl kontorsmiljö som i heminredning.

Skissarbetet kring STRECK utgick först från tre armaturtyper - golv, vägg och bord. Under arbetets gång insåg Krook & Tjäders produktdesigner och producenten Örsjö Belysning snabbt att de få och enkla komponenterna kunde pusslas ihop till fler armaturtyper och idag har STRECK blivit en hel produktfamilj.

Streck taklampa

Krook & Tjäders produktdesigner Joel Karlsson tankar kring design och produktutveckling av STRECK-familjen:

- När min son fick frågan om vad hans pappa jobbar med, så svarade han arkeolog, berättar Joel Karlsson produktdesigner. Det är lite kul eftersom mitt arbetssätt ibland kan kännas om att befinna sig på vandring i ett museum, där man tittar, diskuterar och reflekterar om hur saker har varit och hur de kan komma att bli.

Streck skiss

Den franska silversmeden Serge Muilles arbete har varit en inspirationskälla till STRECK.

- STRECK är resultatet av det, essensen av en viss typ armatur som jag alltid har tittat på och tyckt om. Med några få och noggrant valda linjer fick STRECK-familjen långsamt liv, berättar Joel. Tillsammans jobbade jag och Peter Hjalmarsson på Örsjö Belysning mycket med hur kabeln skulle falla. Det var viktigt att få just det rätt, eftersom det hela tiden är starkt kopplat till produktens livslängd, konkurrenskraft, prisvärdhet och form.

Streck verkstad
Streck bordslampa
Streck golvlampa

Det senaste tillskottet i produktfamiljen är en skrivbordslampa som lanserades under våren 2022.

Läs mer om STRECK hos producenten Örsjö Belysning

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster