Villa J2 exteriör framsida

Sydvästra Skåne

Villa J2

KundPrivat

PlatsVellinge kommun

KategoriBostäder

Villa J2 växer fram mellan tallarna på den natursköna tomten i sydvästra Skåne, en plats som präglas av den för området typiska tallskogen på sandig ljungmark. Utformningen kretsar kring platsbildningar både innanför och utanför den vackra cederträfasaden, ljusföringen och samspelet där emellan.

Villa J2 entré
Villa J2 baksida med pool

Utformningen kretsar kring platsbildningar och ljusföringen.

Villa J2 exteriör baksida

Valet av cederträ grundar sig i dess naturliga värme och färgskala.

Huset kläs i en obehandlad cederträpanel, avsedd att med tiden patineras och åldras på ett vackert sätt. I entréparti och pergolan har cederträet behandlats med olja för att bevara dess lyster över tid. Valet av cederträ grundar sig i dess naturliga värme och färgskala, som harmoniserar med tallarna i det omgivande området.

Villa J2 entré med cederträpanel
Villa J2 klädd i cederträpanel
Villa J2 exteriör, baksida och pool

Så mycket som möjligt av naturen har bevarats.

I landskapet har principen varit att inga tallar får fällas. Här är strävan att bevara så mycket som möjligt av naturen samtidigt som nya träd och buskar tillförs för att skapa både insynsskydd och fina utblickar.

Villa J omgivet av tallar
Villa J2 illustrationsplan

Huvudmaterialen interiört utgörs av Douglasgran och kalkstensgolv.

Villan sträcker sig över 449 kvadratmeter, varav 335 kvadratmeter utgör entréplanet. Interiören präglas av en modern skandinavisk stil där huvudmaterialen utgörs av Douglasgran och ett mattslipat kalkstensgolv från Norrvange. Ljusa väggfärger och enhetliga fönsterbänkar i ljus ask kompletteras av fast inredning med en ljusgrå ramlucka från Kvänum.

Villa J2 trappa
Villa J2 hall

Rummen meandrar fram mellan tallarna och ramar in utblickarna, vilket skapar ett vackert samspel med naturtomten utanför. Varje rörelse genom huset sker mot bilden av ett naturporträtt av omgivningarna och i husets hjärta bjuder vardagsrummet på genomblick, dubbel takhöjd och platsbildningar i både morgon och kvällssol. Husets arkitektoniska form ger besökaren en oväntad upplevelse, där rumsligheter och ljusföring överraskar och leder blicken ut mot naturen.

Villa J2 interiör
Villa J2 vardagsrum
Villa J2 framsida

Fotograf: Felix Gerlach

Relaterade projekt

Se alla

Relaterade tjänster