West Coast Plaza

Beställare
Swedavia
Omfattning
100 000 kvm
Plats
Landvetter

Krook &Tjäder har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza, ett upplevelsecenturm vid Landvetter flygplats. Arbetet genomförs i nära samarbete med norska Sjölyst Landvetter AB (dotterbolag till exploatören Sjölyst Utvikling AS) och Swedavia med sikte på att bli Väst-Sveriges nya flaggskepp inom handel och upplevelse.

Krook & Tjäder har arbetat med olika delar av Swedavias utvecklingsområde i drygt tio år. Handel och upplevelse fanns med redan i översiktsplanen för området runt flygplatsen. Krook & Tjäder har varit delaktiga i flera stora projekt i området runt flygplatsen. Bl.a. har vi ritat logistikanläggningar i området, satt designen för bron in till flygplatsen och deltagit i juryarbetet för det nya hotellet vid flygplatsen.

Göteborg Landvetter Airport har en stark passagerartillväxt och under 2017 passerade 6,8 miljoner passagerare flygplatsen. Utbyggnaden av flygplatsen för att möta det ökande resandet pågår för fullt, bland annat genom utbyggnad av terminalen samt ett nytt hotell. Airport City Göteborg växer fram och marken för nästkommande utvecklingsområde Logistics Park 1 står nu klar för byggnation. På sikt förväntas flygplatsstaden och flygplatsen bli en arbetsplats för över 10 000 människor.

Med West Coast Plaza får Göteborgsregionen ett upplevelsecentrum med ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både resenärer, arbetande, besökare och boende i regionen.

Relaterade projekt - Retail
Mölndal Galleria

Mölndal Galleria

Kodakhuset

Kodakhuset

Gulmåran Handel

Gulmåran Handel

KappAhl, Jerns, Ecco

KappAhl, Jerns, Ecco

Kållered Köpstad

Kållered Köpstad

West Coast Plaza

West Coast Plaza

Galleria Trädgården

Galleria Trädgården

Vallhamra Torg

Vallhamra Torg

Östra Hamngatan 39

Östra Hamngatan 39

Tornby Handelsträdgårdar

Tornby Handelsträdgårdar

Arkitekterna Krook & Tjäder