JOOL

Beställare
JOOL Capital Partner AB
Omfattning
-
Plats
Göteborg

Ett framtidens kontor

Idag fördelar de flesta av oss sin arbetstid på kontoret och hemma. Kontoret har alltmer fått i uppdrag av att vara en mötesplats där människor möts och löser uppgifter tillsammans. Detta låg tydligt till grund för utformandet av Jools nya kontorsmiljö.

I denna totalrenovering ville man ta till vara på husets personlighet och historia, kombinerat med en modern design. I uppdraget låg att gestalta Jools varumärke och samtidigt skapa ett framtidens kontor med en planlösning som främjar ett modernt arbetssätt och skapar förutsättningar för mer kommunikation, närhet och sammanhållning.

Planlösningen omfamnar alla funktioner såsom säljrum med många små skrivbord, cellkontor, små och stora mötesrum men även centriskt placerade gemensamhetsytor. Kaffet är det självklara vattenhålet/samlingspunkten där alla samlas. En snabb kaffe på stående fot, eftermiddagshäng i baren eller för ett längre samtal, mjukt och bekvämt i soffan.

Stor omsorg lades vid gemensamhetsytorna för att skapa känslomässig kontrast till arbetsplatserna. Inredningskonceptet rotar sig i värme och personlighet, med ”inga vita väggar”-konceptet. Här ges känslan av en privat inredd våning snarare än ett vanligt kontor. Den dynamiken och konceptets värme har uppskattats mycket och resulterat i att personalen gärna dröjer sig kvar även efter klockan fem.

– Vi ville skapa en stimulerande och inspirerande arbetsmiljö där alla har chansen att utvecklas och bidra till vår gemensamma framgång. Samtidigt vill vi visa våra kunder och besökare vad man på ett kreativt sätt kan göra med en kontorslokal, säger Tom Olander VD på Jool Securitas AB.

Om Jool

Jool är en familjeägd företagsgrupp med rötterna i den småländska industritraditionen. Detta manifesteras på flera sätt i det nya kontoret, inte minst genom att många av inredningsdetaljerna kommer från koncernens egen träindustri i småländska Skruv.

Kontoret ligger i en gammal vacker och anrik kanalbyggnad som initialt uppfördes för Göteborgs Handelsbank år 1904. Renovering i två faser innefattade ca 45 arbetsplatser, 5 mötesrum, kök, lounge, tvättstuga, reception, omklädningsrum med dusch.

Fotograf: Carl Oliver Ander

Relaterade projekt - Kontor
KVARTETTEN

KVARTETTEN

Klövern

Klövern

Intagan

Intagan

Slakthuset

Slakthuset

Habitat 7

Habitat 7

JOOL

JOOL

Kanico

Kanico

Mektagonen – Tillbyggnad

Mektagonen – Tillbyggnad

Monilen

Monilen

SVT/SR

SVT/SR

Global Business Gate - Kanalhuset

Global Business Gate - Kanalhuset

Corem

Corem

BDO Revisionsbyrå

BDO Revisionsbyrå

BECKHOFFS HUVUDKONTOR

BECKHOFFS HUVUDKONTOR

Västra Kyrkogården - Tillbyggnad

Västra Kyrkogården - Tillbyggnad

Kontorshus Hyllie

Kontorshus Hyllie

Kungsleden

Kungsleden

Kvarteret Päronet

Kvarteret Päronet

Sigma

Sigma

SEB Huvudkontor

SEB Huvudkontor

Arkitekterna Krook & Tjäder