Hotell

Med över 650 hotellprojekt världen över kan vi hotell. Vi vet att estetik och funktionalitet hänger ihop.

Villa Copenhagen i Köpenhamn

Gedigen kompetens

650 hotellprojekt


Krook & Tjäder har under tre decennier byggt upp en unik och gedigen kompetens inom hotellsegmentet, nationellt och internationellt. Det har gett oss djupgående kunskaper och insikter i hotellaffären, såväl ur operatörs- som fastighetsägarperspektiv.

Villa Copenhagen Köpenhamn courtyard

Villa Copenhagen, Köpenhamn

Villa Copenhagen i Köpenhamn

Villa Copenhagen, Köpenhamn

Villa Copenhagen i Köpenhamn

Villa Copenhagen i Köpenhamn

Hotell som upplevelse


Hotell är ett vitt begrepp som omfattar ett brett spektrum av tillfälliga boenden, ofta med helt olika förutsättningar och lösningar, där logi är den minsta gemensamma nämnaren, såsom fullservicehotell, lyxhotell, konferenshotell, spahotell, B&B, long stay och allt däremellan. Alla behöver de på sina egna sätt förmedla sinnliga och prisvärda gästupplevelser med bra rating och återkommande gäster. Detta gäller såväl lyxhotell som enklare budgethotell med begränsat utbud.

Niehku Mountain Villa är ett exklusivt äventyrshotell vid Riksgränsen

Niehku Mountain Villa, ett exklusivt äventyrshotell vid Riksgränsen

Niehku Mountain Villa är ett exklusivt äventyrshotell vid Riksgränsen

Niehku Mountain Villa vid Riksgränsen

"Vi skapar hotell där flöden och strukturer fungerar för såväl gäster som medarbetare."
Frida Westlin medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Göteborg
Frida Westlin

Arkitekt och ansvarig inom hotell

Hotell som lönsam investering


Men höga estetiska och sinnliga värden räcker inte. Ett hotell måste också vara en effektiv maskin med fokus på är bland annat effektiva flöden, yteffektivitet och städbarhet. Häri ligger magin som skiljer en lönsam hotellinvestering från en olönsam. Eller som skiljer en ganska god affär från en riktigt god affär. Här har Krook & Tjäders hotellarkitekter en gedigen kompetens.

Vi har stenkoll på nyckeltal. Vi vet exakt hur hotellets alla delar Back of House ska skruvas ihop och vi vet dessutom hur man optimerar säljytor i form av gästrum, konferens, barer och restauranger. Vi skapar hotell där flöden och strukturer fungerar för såväl gäster som medarbetare.

Modell av Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Varumärke, koncept och attraktionskraft


Med en hög arkitektonisk nivå skapar vi byggnader, inredningar och koncept som lyfter verksamhetens varumärke och identitet. För marknadsföring, koncept och attraktionskraft har vi vår varumärkesbyrå Tinktur, där våra medarbetare har en mångårig bakgrund från Forsman Bodenfors, som i branschen räknas som en av världens främsta reklambyråer. Genom att arbeta med varumärkesstrategi i samverkan med arkitekturen ökar attraktionskraften och ger affären större kommersiell kraft.

Hotell Falsterbo Strandbad

Hotell Falsterbo Strandbad. Förslaget ”Bland Tallarna” tog hem vinsten i den öppna internationella markanvisningstävlingen i Falsterbo.

Hotell Falsterbo Strandbad

Hotell Falsterbo Strandbad

Exteriör visualisering av Krook & Tjäders förslag i markanvisningstävlingen för ett destinationshotell i Norra Långesand.

Krook & Tjäders förslag vann i markanvisningstävlingen för destinationshotellet i Norra Långesand.

Arkitekter och inredningsarkitekter i nära samarbete


På Krook & Tjäder arbetar arkitekter och inredningsarkitekter tätt tillsammans, vilket tryggar kundens affär och ger oss möjlighet att skapa en helhetsupplevelse utöver det vanliga. För att ytterligare skapa smarthet i vårt arbete erbjuder vi även leverans av lös inredning och fasta snickerier, där vi tillsammans med beställaren kan kostnadsstyra genom projektens alla faser.

Bland våra kunder finns flertalet av de stora aktörerna på marknaden, både bland fastighetsägare och operatörer. Vårt erbjudande inom hotellsektorn är både brett och djupt, och det bygger på lång erfarenhet och gedigen kunskap.

Inredning moodboard
Scandic Strömmen i Norrköping är ett uppdrag där vi arbetat med ett kreativt team av arkitekter och inredningsarkitekter.

Scandic Strömmen i Norrköping, ett uppdrag där vi arbetat med ett kreativt team av arkitekter och inredningsarkitekter.

"Vi kopplar ihop och ser till helheten, därför efterfrågas vår kompetens och expertis från både fastighetsägare och operatörer inom hotellnäringen."
Sofie Hedin medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Stockholm
Sofie Hedin

Arkitekt och ansvarig inom hotell

Hotell Åhus Seaside

Hotell Åhus Seaside

Relaterade projekt

Se alla