Nya fällbordet Peel visas på Stockholm Furniture Fair

Datum

2024.02.05

I helgen lanserades Peel, ett nytt fällbart pelarbord designat av Joel Karlsson, produktdesigner på Krook & Tjäder Design för Karl Andersson & Söner. Bordet visas på Stockholm Furniture Fair den 6-10 februari.

Peel (2024) fällbart pelarbord av Jeol Karlsson, Krook & Tjäder Design för Karl Andersson & Söner
"Jag har alltid tyckt att sengustavianska pelarfällbord i trä har precis samma närvaro i rummet som en stol."
Joel Karlsson medarbetare inredningsarkitekt industridesigner Krook & Tjäder Göteborg
Joel Karlsson

Produktdesigner

Peel (2024) är mer än bara ett fällbart pelarbord. Med sin eleganta design och smarta funktioner blir det en vacker och praktisk detalj i alla rum, oavsett om det är uppfällt eller nedfällt.

Produktdesigner Joel Karlsson lät sig inspireras av gustavianska fällbord och skapade en modern tolkning med fokus på funktionalitet, hållbarhet och estetik.

"Stolen har alltid huvudrollen i rummet. Bordet är däremot svårare," säger Joel. "Jag har alltid tyckt att sengustavianska pelarfällbord i trä har precis samma närvaro i rummet som en stol. Därför var det viktigt att Peel fick en skiva i stavlimmat trä, så att det blev vackert att se från alla håll."

Peel finns i en rad olika höjder och material för att passa alla behov. Den kvadratiska skivan (600x600 mm) eller runda skivan (diameter 600 eller 700 mm) finns i fanerad MDF, laminat och massivträ. Pelare, som är försedd med stålkärna, och fot är i massiv trä och försedd med filt-tass.

Fällmekanismen är enkel att använda och gör det lätt att fälla upp och ner bordet. Borden förvaras uppställda med nedfälld skiva och pelarfoten förs samman med varandra.

Vid Stockholm Furniture Fair 6-10 februari kan du utforska Peel (2024) vidare i Karl Andersson & Söners monter C07:25. Du träffar också produktdesigner Joel Karlsson på plats på mässan. Vi ses!

Mer om Peel (2024)

Fler nyheter

Se alla