NYHETER

Här kan du läsa mer om vad som händer hos oss på Krook & Tjäder. Inblick och utblick i arkitektbranschen. Frågor vi reflekterar över eller agerar på. Som sagt, vi sitter inte och väntar och vår ambition är att berätta om det som händer. Hör gärna av dig om du har tankar och idéer eller är nyfiken på oss och hur vi jobbar.

aktuellt

Krook & Tjäder på fin andraplats i München

Det prisade hotellet Villa Copenhagen tar hem en fin andraplats vid 196+ hotelforum i München! Priset mottogs vid ceremoni den 13 oktober.

Läs mer

Jägersro, Erik och Ulrika

Modellens betydelse i arkitektuppdraget

Den fysiska modellen är oöverträffad som verktyg när vi vill diskutera arkitektur i en större grupp. Alla, lekman som professionell kan på samma villkor titta, tycka och peka. En väl genomarbetad modell kan dessutom ge en bonus i form av att den väcker ett positivt intresse för det som ska byggas. Nu har den platta skissen på Nya Jägersros travanläggning väckts till liv genom vackra fysiska modeller.

Läs mer

Monika Rahm

Klimatutmaningar ställer krav på byggbranschen

Klimatet är en av vår tids största utmaningar. Det inkluderar i högsta grad byggsektorn som står för cirka 20 procent av Sveriges koldioxidutsläpp. Vi måste öka takten och våga sätta höga mål, menar Monika Rahm, arkitekt och kontorschef på Krook & Tjäder Uppsala.

Läs mer

aktuellt

Krook & Tjäder vinner markanvisning i Växjö

Arkitekterna Krook & Tjäder har tillsammans med Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad vunnit markanvisningstävling för fortsatt utveckling av Torparängen i Växjö. Förslaget omfattas av totalt 24 bostadsrätter där hållbarhet genomsyrar husens gestaltning och miljön runt bebyggelsen.

Läs mer

aktuellt

Krook & Tjäder utvecklar inom hotell

Sofie Hedin och Frida Westlin tar över som ansvariga för kompetensområdet hotell inom Krook & Tjäder. De är båda arkitekter med gedigen erfarenhet av att rita hotell, alltifrån konfigurering och koncept till flöden, funktioner och driftsekonomi. Detta i kombination med ett stort fokus på Front of House, dvs den sinnliga delen av hotellet där gästupplevelsen står i centrum.

Läs mer

Arkitekterna Krook & Tjäder