NYHETER

Här kan du läsa mer om vad som händer hos oss på Krook & Tjäder. Inblick och utblick i arkitektbranschen.

S:t Jörgens och S:t Birgittas kapell

Vinst för S:t Jörgens och S:t Birgittas kapell i Hallands Arkitekturpris 2022

För ombyggnad av S:t Jörgens kapell och nybyggnation av S:t Birgittas kapell vinner Krook & Tjäder Sveriges Arkitekter Hallands Arkitekturpris 2022. Projektet möter ett ökat behov av kylförvaring och verksamhet samt ett neutralt ceremonirum för att fler religioner och trosuppfattningar ska kunna nyttja byggnaden. Byggnadsminnet får i sin nya tappning en sammanbunden gestaltning där nytt möter gammalt.

Läs mer

Från Götaplatsen till Hisingsbron

Från Götaplatsen till Hisingsbron – samtal om arkitektur, kvalitet och stil

Diskussionen om byggnader och estetik pågår i Göteborg. I samband med Prototyp Göteborg och stadens 400-årsfirande bjuder vi på Krook & Tjäder in till ett samtal om arkitektur, kvalitet och stil tillsammans med arkitekter, fastighetsutvecklare och politiker i Göteborg. Välkommen den 1 juni kl.17 i Platinan.

Läs mer

Börshuset Malmö - Krook & Tjäder

Krook & Tjäder ritar på transformationen av anrika Börshuset i Malmö

Malmö Börshus (Börshuset 1) är inte bara en historisk byggnad och symbol för stadens handel och ekonomi, det är också en centralt belägen plats som passeras av cirka 50 000 människor varje dag. På uppdrag av Wihlborgs ritar Krook & Tjäder på en omfattande transformation av byggnaden för att lyfta fram husets karaktär och historik och göra den till en mer öppen och dynamisk plats i staden.

Läs mer

Podcast – Krook & Tjäder i högaktuella samtal om hotell och kontor

Podcast – Krook & Tjäder i högaktuella samtal om hotell och kontor

Intresset för stadsutvecklingen i norra Sverige är stort. Här finns både behoven och visionerna för att genom samverkan forma framtidens attraktiva städer. Krook & Tjäder var på plats på årets Business Arena Norr och deltog bland annat i två podcast-samtal på högaktuella ämnen. Hör Frida Westlin, arkitekt, diskutera trender i destinationsutvecklingen och besöksnäringen samt Lisa Karlsson, arkitekt, i samtal om kontoret när förändringens vindar blåst över.

Läs mer

Vinst för Mathem - Årets Bygge 2023

Vinst för Mathem - Årets Bygge 2023

Vinst för Mathem i kategorin Industri/Logistik/Butik! Krook & Tjäder har tillsammans med Logistic Contractor och Mathem kammat hem vinsten i Årets Bygge 2023. Mathems nya logistikanläggning är ett modernt logistikcentrum med arkitektoniska kvalitéer med fokus på hållbarhet och att vara en attraktiv arbetsplats för dess medarbetare. Den 36 000 kvm stora toppmoderna anläggningen i Farsta söder om Stockholm togs i drift i december 2022.

Läs mer

Arkitekterna Krook & Tjäder