Krook & Tjäder gestaltar utvecklingen av Kristianstad Golfklubb & Destination

Datum

2022.07.01

I natursköna Åhus har Krook & Tjäder fått i uppdrag att gestalta ett nytt klubbhus till Kristianstad Golfklubb & Destination. Byggnaden som ges många fina värden syftar till att skapa en social knutpunkt för platsens besökare.

Exteriör visualisering av Kristianstads golfklubb som arkitekterna Krook & Tjäder ritat
"I projektet har vi gjort många medvetna materialval för att spegla platsen. Såväl fasader som tak uppförs i trä och på golv och terrasser används skiffer."
Jerker Edfast medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Kristianstad
Jerker Edfast

Arkitekt och kontorschef Kristianstad

Kristianstad Golfklubb & Destination ligger belägen strax sydöst om Kristianstad, i natursköna Åhus. Här möter sanddynerna den vackra tallskogen och den nya byggnadens design tar tydligt avstamp i den unika platsen.

- Husets form är inspirerad av sanddynerna, berättar Jerker Edfast, arkitekt. I projektet har vi gjort många medvetna materialval för att spegla platsen. Såväl fasader som tak uppförs i trä och på golv och terrasser används skiffer.

Det nya klubbhuset kommer att inrymma konferensanläggning, bar och restaurang samt reception för hotellodgerna. Här skapas en social knutpunkt för aktivitet, möten och avkoppling. Byggnaden signalerar öppenhet och rymd och skapar utblick i alla riktningar mot golfbanan och dess terrasser där eldstäder möjliggör uteliv året om.

Projektet håller hög ambition inom hållbarhet och strävan är att huset ska göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Detta bland annat genom energioptimering, solceller samt medvetna materialval såsom stommar i trä.

Kristianstad Golfklubb & Destinations nya klubbhus beräknas stå klart 2024.

Fler nyheter

Se alla