Varning för lekande barn! – ett frukostseminarium om barnvänlig stadsplanering

Datum

2024.03.05

Krook & Tjäder bjuder in till frukostmingel och föreläsning tillsammans med Växtvärket. Den 14 mars träffas vi på Prinsgatan i Göteborg för att prata hållbar och jämlik stadsutveckling och om hur vi kan involvera barn i formandet av våra framtida livsmiljöer.

Inbjudan föreläsning om barnvänlig stadsplanering med Växtvärket och Krook & Tjäder
"Utifrån visionen om socialt hållbara och jämlika livsmiljöer bör vi ta hänsyn till alla invånares perspektiv och behov, gammal som ung. Det, och hur man praktiskt går till väga, vill vi lyfta tillsammans med Växtvärket."
Frida Skarp medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Göteborg
Frida Skarp

Arkitekt

Hur formar vi offentliga miljöer där barn tillåts vara aktiva och synliga i stadslivet? Vi har bjudit in Växtvärket för att prata metoder och verktyg för barninvolvering i stadsutvecklingsprocesser med utgångspunkt i projektet Gatulabba.

- När vi skapar en bättre stad för barn så skapar vi en bättre och tryggare stad för alla, menar Frida Skarp, arkitekt på Krook & Tjäder.

Frida har bland annat projektlett arbetet med Sveriges första jämlikhetscertifierade översiktsplan i Arvika, med särskild tonvikt på att tillgodose behoven hos barn, unga och äldre.

- Utifrån visionen om socialt hållbara och jämlika livsmiljöer bör vi ta hänsyn till alla invånares perspektiv och behov, gammal som ung, konstaterar Frida. Det, och hur man praktiskt går till väga, vill vi lyfta tillsammans med Växtvärket.

Kom och delta i samtalet!

När?
Torsdagen den 14 mars
07.45: frukostmingel
08.00-09.30: föreläsning och frågor

Var?
Krook & Tjäder
Prinsgatan 12, Göteborg


OSA senast 7 mars via denna länk.


Vi ses!

/ Krook & Tjäder & Växtvärket

Fler nyheter

Se alla