Resona och Krook & Tjäder vinner markanvisning i Lund

Datum

2021.03.23

Arkitekterna Krook & Tjäder och Resona Utveckling vinner markanvisning för innovativt plusenergihus i Brunnshög, Lund. Ett stadsbyggnadsprojekt med högt ställda miljömässiga och sociala hållbarhetsmål. Markanvisningen omfattar en byggrätt om ca 7000 kvm BTA med projektstart våren 2021.

Resona och Krook & Tjäder vinner markanvisning i Lund
"Vi kommer att utveckla ett unikt och idéfyllt projekt och spänna bågen rejält när det gäller viktiga hållbarhetsfrågor."
Magnus Tellhed medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Malmö
Magnus Tellhed

Arkitekt

- Vi kommer att utveckla ett unikt och idéfyllt projekt och spänna bågen rejält när det gäller viktiga hållbarhetsfrågor, säger Magnus Tellhed, ansvarig arkitekt på Krook & Tjäder. Området heter Parkkvarteren och ligger i ett av Brunnshögs absoluta topplägen. Vi har tidigare utvecklat BRF Verde som är ett uppmärksammat projekt i Södra Brunnshög, även det tillsammans med Resona Utveckling.

Nu ser vi fram mot fortsatt samarbete där vi kan utveckla våra idéer ytterligare.

Urvalskriterierna i tävlingen baserades på idéer om innovation och hållbarhet och teamet vann anvisningen i konkurrens med 50 anbudsgivare. Projektet kommer att utvecklas i samarbete med en rad innovationsbolag inom vattenhushållning, energihushållning, smarta hem och framtida matförsörjning. Siktet är inställt på att nå mycket högt ställda miljömässiga och sociala hållbarhetsmål.

- Det här är vår tredje markanvisning på Brunnshög och vi är såklart stolta över att ha vunnit alla tre i tuff konkurrens, konstaterar Sam Giertz, partner på Resona Utveckling. Brunnshög, ett verkligt hållbart och ambitiöst stadsbyggnadsprojekt, har nu blivit lite av vårt DNA i Resona. Vi känner oss hemma här. Vårt första hus, BRF Verde, har liksom området i stort redan blivit en otrolig succé och vi tänker nu höja ribban rejält. Detta blir vårt mest ambitiösa utvecklingsprojekt någonsin vad gäller innovation och miljö. Vi ser fram emot en riktigt spännande resa tillsammans med Krook & Tjäder och Lunds kommun!

Fler nyheter

Se alla