Monika Rahm i panelen vid lansering av Gävle Klimatavtal

Datum

2023.11.09

I veckan lanserades Gävle Klimatavtal – Gävles omställningsarena för konkret samverkan inom klimatdriven affärs- och verksamhetsutveckling. Monika Rahm, arkitekt och kontorschef Krook & Tjäder Uppsala var på plats som representant för Uppsala Klimatprotokoll för att delta vid ett panelsamtal kring befintliga klimatsamverkansinitiativ.

Monika Rahm i panelen vid Gävle Klimatavtal
"Den här typen av lokala arenor skapar den kraft och det engagemang på lokal nivå som behövs för att sprida bilden av vad vi kan uppnå när vi jobbar tillsammans mot samma mål."
Monika Rahm medarbetare Krook & Tjäder Uppsala
Monika Rahm

Arkitekt och kontorschef Uppsala

- Nu när allt fler initiativ dyker upp på olika orter är det extra viktigt att vi kan ta lärdom från varandra för att vinna kraft och tid, menar Monika. Den här typen av lokala arenor skapar den kraft och det engagemang på lokal nivå som behövs för att sprida bilden av vad vi kan uppnå när vi jobbar tillsammans mot samma mål. Våra städer har möjlighet att spela en avgörande roll genom att agera lokala demonstratorer för en klimatsmartare värld.

Tillsammans med Tomas Sundén från Sustainable Innovation, Embla Winge från PEAB och Hanna Selander från Rolf Ericsson Bil i Borlänge delade Monika med sig av erfarenheter och tankar kring framgångsfaktorer och viktiga vägval.

- De allra flesta vet vad som behöver göras, men inte hur det ska gå till. Genom avtalet får vi ett nätverk där alla kan hjälpas åt att hitta lösningar, menar Rasmus Ahlén Miljöstrateg & projektledare för Gävle klimatavtal.

Gävle klimatavtal är ett lokalt klimatavtal med tillhörande omställningsarena där företag, offentliga verksamheter, högskola och föreningar samverkar och utmanar varandra för att skapa ett klimatneutralt och attraktivt Gävle.

Fler nyheter

Se alla