Krook & Tjäder vinner markanvisningstävling i Halmstad

Datum

2022.03.17

Arkitekterna Krook & Tjäder har tillsammans med FB Bostad och NCC vunnit markanvisningstävlingen i Fyllinge, Halmstad. Uppdraget innefattar 18 bostäder i form av radhus och parhus. Förslaget ”Stad möter hav” vann i hård konkurrens med över 50 inlämnade förslag.

Exteriör visualisering av radhusprojekt Fyllinge, Markanvisning
Fasadens färgsättning hämtar inspiration från havet och strandskogarna ett par kilometer bort.

- Vi är mycket glada för vinsten, konstaterar Olle Johnsson arkitekt på Krook & Tjäder Halmstad. Vi har sedan tidigare ett gott samarbete med FB Bostad när det gäller att utveckla bostäder och tillsammans med NCC skapade vi ett vinnande team.

Samtliga bostäder har en privat trädgård och några radhus får även en generös takterrass. Till varje bostad ingår en lådcykel som antingen förvaras i det egna förrådet eller i det gemensamma cykelgaraget som också innehåller en verkstad. Såväl stomme som fasad byggs i trä och miljömärks med Svanen. Fasadens färgsättning hämtar inspiration från havet och strandskogarna ett par kilometer bort.

- Halmstad är en attraktiv ort där många vill bo. Därför känns det extra kul att vara med och bidra med goda bostäder. I Fyllinge bygger vi tre olika storlekar för att passa olika målgrupper och behov, samtidigt som det skapar en variation i området, säger Henrik Lindblad, VD på FB Bostad.

Fler nyheter

Se alla