Krook & Tjäder utvecklar inom hotell

Datum

2021.10.05

Sofie Hedin och Frida Westlin tar över som ansvariga för kompetensområdet hotell inom Krook & Tjäder. De är båda arkitekter med gedigen erfarenhet av att rita hotell, alltifrån konfigurering och koncept till flöden, funktioner och driftsekonomi. Detta i kombination med ett stort fokus på Front of House, dvs den sinnliga delen av hotellet där gästupplevelsen står i centrum.

Medarbetarbilder på Sofie Hedin och Frida Westlin, arkitekter på Krook & Tjäder.
"Frida och Sofie kommer tillsammans att på ett kompetent och positivt sätt utveckla vårt erbjudande inom hotellsegmentet, tillsammans med alla våra kunniga medarbetare som dagligen arbetar med våra hotellprojekt."
Stefan Tjäder medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Göteborg
Stefan Tjäder

Arkitekt och grundare

Stefan Tjäder som hittills ansvarat för utvecklingen inom kompetensområdet, kommer även fortsättningsvis att vara verksam inom hotellsegmentet tillsammans med centrala ledningsfunktioner inom koncernen.

Med ca 600 hotellprojekt världen över har Krook & Tjäders arkitekter genom decennier byggt upp en helt unik kompetens inom hotellområdet. Man vet precis hur ett hotell fungerar och vilka faktorer som är avgörande för att såväl fastighetsägarens som hotelloperatörens ekonomi skall fungera så optimalt som möjligt.

- Det känns fantastiskt kul och utvecklande att få förtroendet att ta över och driva kompetensområdet Hotell vidare, säger Sofie Hedin arkitekt på Krook & Tjäder Stockholm. Krook och Tjäders styrka är förståelsen för komplexiteten i att rita ett hotell, vilket innebär att kunna se till både gästens, fastighetsägarens och operatörens behov.

- Vårt uppdrag handlar lika mycket om att stimulera sinnena, skapa fantastiska gästupplevelser genom arkitektonisk poesi som att leverera optimala förutsättningar för god ekonomi där varje kvadratmeter har en medveten tanke bakom sig, tillägger Frida Westlin, arkitekt på Krook & Tjäder Göteborg.

Hotellbranschen har haft tuffa tider under pandemin, men är på väg uppåt-framåt igen. Det gäller de stora kedjorna, likaväl som de många nya aktörer som nu ser en möjlighet att ta en större del av marknaden. Vi ser en tydlig tendens att man kompletterar sin måndag- till torsdagsaffär med att i allt högre grad ställa in siktet på leisure-segmentet fredag - söndag och semestertider.

- Frida och Sofie kommer tillsammans att på ett kompetent och positivt sätt utveckla vårt erbjudande inom hotellsegmentet, tillsammans med alla våra kunniga medarbetare som dagligen arbetar med våra hotellprojekt, säger Stefan Tjäder, arkitekt och grundare av Krook & Tjäder. Vårt arbete bygger på ett djupt kunnande inom såväl Back of House som Front of House, vilket gör oss unika på marknaden.

Vi får också allt fler uppdrag som engagerar både arkitekter som inredningsarkitekter, och där vi leder kreativa processer mellan de olika disciplinerna tillsammans med operatör och byggherre. Detta skapar helhetssyn, kvalitet och trygghet i genomförandet samt borgar för goda resultat i slutändan. I vårt erbjudande ingår även upphandling och leverans av möbler och snickerier genom Krook & Tjäder Solutions. Verksamhet har bedrivits under lång tid men har expanderat kraftigt i samband med pandemin, i och med att många av våra kunder dragit ner på denna kompetens inhouse.

Fler nyheter

Se alla