Krook & Tjäder utökar verksamheten i Halmstad

Datum

2020.12.08

Arkitekterna Krook & Tjäder utökar sin verksamhet i Halmstad. Antalet medarbetare har fördubblats de senaste två åren och nu är det dags att stärka den lokala närvaron. Flytten går till det vackra Fattighuset centralt vid lilla torg i Halmstad. Flytten sker i januari 2021.

Krook & Tjäder Halmstad kontor i gamla fattighuset
"Fattighuset är en karaktärsbyggnad mitt i centrum som alla halmstadbor känner till. Här finns vi nära och synligt och vårt kontor har möjlighet att bli en självklar central mötesplats."
Anna Hirell medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Halmstad
Anna Hirell

Arkitekt och Kontorschef Halmstad

Den nya lokalen innefattar två hela våningsplan på ca 500 m2, vilket innebär mer än en fördubbling av kontorsytan.

- Vi glada för de nya lokalerna, säger Anna Hirell Kontorschef på Krook & Tjäder Halmstad. Vi har varit trångbodda under en längre tid. Det är ett vackert hus med en inspirerande lokal som vi ser fram mot att göra oss hemmastadda i. Det är en flexibel lokal som vi kan fortsätta växa i. Under rådande omständigheter känns det tryggt att kunna erbjuda möjligheten att jobba med utrymme för distans på plats för de medarbetare som kommer in på kontoret. Vår företagskultur av stark gemenskap, öppenhet och samarbete med varandra och våra kunder är viktig. Fattighuset är en karaktärsbyggnad mitt i centrum som alla halmstadbor känner till. Här finns vi nära och synligt och vårt kontor har möjlighet att bli en självklar central mötesplats. Vi ser fram mot att bjuda in våra kunder och samarbetspartners på en kopp kaffe eller ett glas champagne när omständigheterna tillåter.

Krook & Tjäder Halmstad har de senaste två åren fördubblat sin personalstyrka. Kontoret arbetar med uppdrag från tidiga skeden fram till färdig byggnad. De har med framgång drivit arbetet lokalt med byggherredriven planprocess och agerar processledare i flera projekt. Man har även genomfört ett forskningssamarbete med Högskolan i Halmstad där man undersökt och tagit fram metod för hur användarcentrerad design och delaktighet påverkar arkitektur och stadsplanering.

Krook & Tjäder flyttar in i lokalerna där Turistinformationen och Destination Halmstad tidigare huserade. En välkänd byggnad i centrala Halmstad. Det är Croisette Real Estate Partner som förmedlat lokalen och det är Stadsnyckeln som äger fastigheten.

Fler nyheter

Se alla