Krook & Tjäder satsar på vårdarkitektur

Datum

2021.06.09

Arkitekterna Krook & Tjäder stärker upp med Helen Cöster Engelberg, arkitekt och specialiserad inom vårdarkitektur. Helen tillträdde sin tjänst som ansvarig inom Vård & Omsorg under våren 2021.

Helen Cöster Engelberg
"Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och ser fram mot att fortsätta utveckla arkitekturen inom vård och omsorg"
Helen Cöster Engelberg medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Kristianstad
Helen Cöster Engelberg

Arkitekt och ansvarig inom vård

- Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och ser fram mot att fortsätta utveckla arkitekturen inom vård och omsorg, säger Helen. Krook & Tjäder har många spännande uppdrag inom vård och omsorg, och det känns fantastiskt roligt att bli en del av detta duktiga vårdteam. Jag attraherades av företagets kultur, viljan att göra gott, vilket kopplar fint till min syn på arkitektur, omsorg och samhällsansvar. En god arkitektonisk miljö har en stor påverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande, där arkitekturen faktiskt kan innebära skillnaden mellan liv och död.

Helen har över 14 års erfarenhet från vårdprojekt och kommer senast från LINK Arkitektur i Malmö där hon var sektorsansvarig för Vård/LifeScience. Hon har jobbat med flera av de senaste årens stora nya sjukhusprojekt i Sverige bland annat ny behandlingsbyggnad Södersjukhuset i Stockholm, ny vårdbyggnad i Helsingborg och nu senast nytt akutsjukhus i Västerås. Helen har ett koncernövergripande uppdrag men kommer att vara stationerad i Kristianstad och Malmö.

- Vi är glada att ha Helen med i vårt gäng, konstaterar Johan von Wachenfeldt koncern-vd på Krook & Tjäder. Helen kommer in med en gedigen erfarenhet som jackar in fint i Krook & Tjäders verksamhet där vi har en bred erfarenhet av läkande miljöer för både offentliga och privata aktörer. Hållbarhet genomsyrar allt vi gör, där bl.a. flexibilitet, generalitet och elasticitet är viktiga grundstenar. Ett sjukhus med lång livslängd är ett hållbart sjukhus. Med Helen siktar vi på att tillsammans utveckla Krook & Tjäders erbjudande inom vårdarkitektur, där vår kunskap sträcker sig från det lilla till det stora. Från design av ett armstöd - till planering av ett operationscentrum.

Fler nyheter

Se alla