Krook & Tjäder ritar Hitachi Energys nya satsning i Västerås

Datum

2024.06.12

Hitachi Energy skapar en ny arbetsplats för 1800 anställda i Västerås. Krook & Tjäder har fått uppdraget att rita byggnaden, där forskning och utveckling, kontor och en toppmodern fabrik samlokaliseras.

Hitachi Energy ny arbetsplats i Västerås visualisering av Krook & Tjäder
"Vårt uppdrag har i ett första skede varit att konkretisera Hitachi Energys vision ”atsumaru”, det japanska ordet för ”att samlas”."
Anna Hoffman medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Stockholm
Anna Hoffman

Arkitekt och Kontorschef Stockholm

- Här skapar vi en modern arbetsplats som samlar kompetens från hela världen, berättar Anna Hoffman, arkitekt och kontorschef Krook & Tjäder Stockholm. Vårt uppdrag har i ett första skede varit att konkretisera Hitachi Energys vision ”atsumaru”, det japanska ordet för ”att samlas”.

Den nya byggnaden omfattar ca 30 000 kvadratmeter och kommer på sikt bli en arbetsplats för 1800 anställda. Genom att samla alla verksamheter i Västerås, med forskning och utveckling, kontor och en toppmodern fabrik för nätautomationsprodukter, syftar projektet till att stärka samarbeten och innovation.

- Här ska arkitekturen verka som möjliggörare för möten, samverkan och utveckling av företagskulturen, fortsätter Julia Hansson, arkitekt. Byggnadens volymer med olika funktioner hålls ihop av ett samlat gestaltningsgrepp där dagsljus, grönska och utblickar har varit i fokus.

Under tisdagens lanseringsevent berättade Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy Sverige om den spännande utvecklingsfasen, där det sker stora investeringar på flera orter i Sverige. Den nya byggnaden i Västerås blir en viktig pusselbit.

Vi ser fram emot fortsatt arbete tillsammans. Varmt tack Hitachi Energy för förtroendet!


Pressmeddelande Hitachi Energy

Fler nyheter

Se alla