Krook & Tjäder ritar Hernö Gin Hotell i Härnösand

Datum

2020.11.25

Arkitekterna Krook & Tjäder utformar det nya destinations- och upplevelsehotellet på Kanaludden i Härnösand på uppdrag av Hernö Gin. Visionen är ett stramt och elegant koncepthotell. Gestaltningsprogram är antaget och målsättningen är att skicka in ansökan om bygglov under första kvartalet 2021.

Visualisering av Hernö Gin hotell, av Krook & Tjäder
"Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget att skapa en kreativ gestaltning och ett hotell som andas Hernö Gins varumärke med respekt för staden och närmiljön."
Stefan Tjäder medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Göteborg
Stefan Tjäder

Arkitekt och grundare av Krook & Tjäder

– Med kunskap som sträcker sig över hela kedjan i byggprocessen samt hela vägen in i hotellverksamheten kommer vi tillsammans med Krook & Tjäder att skapa ett hotell med hållbart perspektiv när det gäller såväl beständigt byggande som ekonomi, drift och arbetsflöden i lokalerna, säger Jon Hillgren, vd och grundare, Hernö Gin.

Ansvarig arkitekt är Stefan Tjäder som är en av bolagets grundare och specialist på hotell. Med stor erfarenhet av hotells flöden och strukturer är han expert på hur estetik, funktionalitet, inredning och arbete i den dagliga verksamheten hänger ihop.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget att skapa en kreativ gestaltning och ett hotell som andas Hernö Gins varumärke med respekt för staden och närmiljön, säger Stefan. Det är mycket inspirerande att få arbeta tillsammans med drivna entreprenörer som utöver hotellverksamheten har en kärnverksamhet av att skapa världens godaste gin.

– Utöver att Stefan är en mästare på att skapa hotellkoncept med hög arkitektonisk nivå, har han specialistkompetens inom optimering av säljytor i form av gästrum, konferens, barer och restauranger med stenkoll på nyckeltal och yteffektivitet. Det känns oerhört tryggt att ha honom med i projektet, säger Jon.

Det finns ett gestaltningsprogram som är antaget i och med att detaljplanen vunnit laga kraft. Krook & Tjäder kommer att arbeta inom ramen för detta och hotellets utseende kommer att kommuniceras i och med inskickad ansökan om bygglov. Målsättningen är att skicka in ansökan om bygglov under första kvartalet 2021.

Läs mer om Hernö Gin >>

Fler nyheter

Se alla