Krook & Tjäder ritar Beckhoffs nya kontor i Malmö

Datum

2021.02.16

Arkitekterna Krook & Tjäder har i samarbete med Wihlborgs fastigheter och Beckhoff Automation AB ritat ett nytt huvudkontor på 1 800 kvadratmeter för Beckhoffs svenska huvudkontor i Fosie, Malmö. Inflyttning är beräknad till sommaren 2022.

Visualisering av Beckhoffs nya huvudkontor av Krook & Tjäder
Projektet har ambitioner för certifiering enligt Miljöbyggnad Guld.

- Med Beckhoffs nya huvudkontor vill vi skapa ett ljust, enkelt och funktionellt kontor, menar Cia Eriksson kreativ strateg som tillsammans med Tomas Lazar, arkitekt båda på Krook & Tjäder drivit projektet i samarbete med Wihlborgs och Beckhoff.

Beckhoff utvecklar universella och öppna styr- och automationslösningar som används i en rad olika applikationer, från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation. Det nya arkitektritade huvudkontoret omfattar gemensamma ytor, arbetsplatser, mötesrum, projektrum, utbildningslokal men även lager och utomhusmiljö på Hindbygården 7 utmed Inre Ringvägen och Ystadvägen.

- Vi vill skapa en tidlös byggnad som ska hålla länge med ett tydligt fokus på hållbarhet, menar Cia. Det gör vi bl.a. genom generösa ljusinsläpp och underhållsfria material såsom zink som åldras vackert. I vårt uppdrag ingår även att utforma den interiöra miljön såväl som utemiljön för det nya kontoret. Vår ambition är att bevara så mycket grönska som möjligt på tomten runt byggnaden.

Byggnaden kommer att utrustas med intelligent fastighetsautomation som är ett av Beckhoffs huvudproduktområden vid sidan av styr- och automationslösningar inom industrin. Projektet har ambitioner för certifiering enligt Miljöbyggnad Guld.

Fler nyheter

Se alla