Krook & Tjäder på plats i Karlstad

Datum

2023.02.21

Krook & Tjäder Karlstad startade som ett satellitkontor och i oktober 2022 registrerades kontoret som eget bolag och resan började. David Bräck tidigare anställd på Krook & Tjäder i Oslo är idag kontorschef. Efter flera år i Norge, och med pandemins hemarbete växte tanken på att återvända till hemstaden och starta kontor i Karlstad.

Foto på arkitekterna Lisa Karlsson och David Bräck i Krook & Tjäders monter
"Att som mindre kontor få tillgång till och ingå i koncernens samlade kompetens med fokus på innovation, hållbarhet och inkluderande i designprocesser där samhälle och människa går hand i hand gjorde att jag vågade ta steget."

- På Krook & Tjäder vill vi arbeta nära våra kunder för att tillsammans vidareutveckla de goda idéerna, menar David Bräck, arkitekt och kontorschef på Krook & Tjäder Karlstad. I det nära samarbetet finns även ett större perspektiv för destination, näringsliv, boende och besökare i regionen. Att som mindre kontor få tillgång till och ingå i koncernens samlade kompetens med fokus på innovation, hållbarhet och inkluderande i designprocesser där samhälle och människa går hand i hand gjorde att jag vågade ta steget. Med min förankring och kännedom om regionen och med koncernens muskler i ryggen ser jag att vi kan skapa en god grund för framtidens arkitektur i Karlstad.

David fick ett fantastiskt fint mottagande vid Karlstads Företagssalong i januari och efter det pågår en intensiv uppföljning av nya kontakter i branschen.

- Det känns väldigt roligt med all positiv respons, men framför allt att se att Krook & Tjäder har en plats att fylla på marknaden, konstaterar David. Krook & Tjäders kultur i såväl vårt entreprenöriella arbetssätt och arkitektoniska verkshöjd är verkligen en tillgång för att driva affär i staden. Vi har redan knutit kontakter och har några spännande samarbeten på gång. Som för detta elitidrottare taggas jag av nya utmaningar. Att starta företag har sina paralleller med hockeyn, ler David. Men för att lyckas krävs det ett team som backar upp, det har jag i Krook & Tjäder.

Har du en idé eller ett projekt du vill diskutera, eller bara är nyfiken på vilka vi är och vad vi kan göra för dig? Välkommen in på en kaffe!

Vi finns på Västra Torggatan 18 i Karlstad.

Bild: Lisa Karlsson, arkitekt Krook & Tjäder Göteborg och David Bräck, arkitekt och kontorschef Krook & Tjäder Karlstad

Fler nyheter

Se alla