Krook & Tjäder nominerade i Cannes

Datum

2021.09.09

Villa Copenhagen nominerades som ett av fem hotell i Mipim Awards 2021 i Cannes i kategorin ”Best hotel and tourism resort”. Denna gång fick det prisade Villa Copenhagen dela en hedrande andraplats tillsammans med ett fint startfält av hotell från hela världen. Prisutdelningen ägde rum på fastighetsmässan Mipim den 8 september.

Kvällsfoto gatuvy på hotellet Villa Copenhagen som arkitekterna Krook & Tjäder Malmö ritat transformationen av
"Villa Copenhagen har vi levt med i flera år och vi är ödmjuka över förtroendet att vi fått utveckla denna anrika byggnad i hjärtat av Köpenhamn."
Tobias Magnesjö medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Malmö
Tobias Magnesjö

Arkitekt och kontorschef Malmö

- Vi är oerhört stolta över att bli uppmärksammade internationellt, säger Tobias Magnesjö kontorschef, Krook & Tjäder Malmö. Villa Copenhagen har vi levt med i flera år och vi är ödmjuka över förtroendet att vi fått utveckla denna anrika byggnad i hjärtat av Köpenhamn. Det har varit en lika fantastisk som utmanande resa att få ta sig an det mer än 100 år gamla före detta huvudkontoret för danska posten, och göra det tillgängligt för såväl köpenhamnsborna som besökare, konferensgäster och gourmander. Med starkt fokus på hållbarhet har vi och operatören definierat Villa Copenhagen som “conscious luxury”, då de mest hållbara byggnaderna är de som redan är byggda.

Tack till team Villa Copenhagen: Strawberry, HENT, Goddard Littlefair, Universal Design Studio, Shamballa Jewels, Earth Studios, Ai, Kullegaard A/S.

Stort grattis till vinnaren! Club Med La Rosière i franska alperna.

Fler nyheter

Se alla