Krook & Tjäder i samarbete med Ekstrands

Datum

2020.12.09

BAS-familjen är en serie dörrar utvecklad i nära samarbete mellan Ekstrands och Arkitekterna Krook & Tjäder. Idén bygger på att dörren är en viktig del av den arkitektoniska upplevelsen där tidlös form och gedigen kvalitet har varit i fokus. BAS-familjens produkter finns tillgängliga från och med idag.

BAS-familjen, dörrar skapade av Krook & Tjäder och Ekstrands
Arbetet med dörr-serien startade i Krook & Tjäder LABS, en laborativ verksamhet med syfte att proaktivt utforska strategisk innovation i gränssnittet mellan kreativitet, hållbarhet och arkitektur.

Med en enkel, tidlös formgivning och med materialitet som kännetecknar skandinavisk design, ger BAS-familjen beständighet över tid. I kombination med gedigen kvalitet är det viktiga förutsättningar för en hållbar arkitektur.

- Vi är stolta över samarbetet där vi fått möjlighet att ta fram denna dörr-familj tillsammans med Ekstrands som är en stark aktör inom fönster och dörrar, konstaterar Cia Eriksson kreativ strateg på Krook & Tjäder. Vår idé bygger på att dörren är en viktig del av den arkitektoniska upplevelsen där enkelhet, blandbarhet och materialitet varit ledord i utvecklingsarbetet. BAS-familjen består av massiva slag- och skjutdörrar. Dörrarna kan levereras som täta dörrar eller som glasdörrar med dolda eller synliga karmar.

- Vi blev nyfikna på Krook & Tjäders idé och valde att gå vidare i samarbetet, konstaterar Heidi Ekstrand, VD på Ekstrands Dörrar & Fönster. BAS-familjen innefattar ett fint utbud av dörrtyper, skjutdörrar, materialitet och kulörer. När du öppnar och stänger dörren första gången förstår du vad vi menar med kvalitetsskillnad. En stum men samtidigt mjuk känsla, följt av ett litet klick. Dörr-familjen är en massiv eller semimassiv innerdörr för den rätta känslan, och våra karmsystemen har alltid en komforthöjande tätningslist.

Läs mer på Ekstrands om BAS-familjen >>

Fler nyheter

Se alla