Klimatsmarta Greenhouse vinner Årets Logistiketablering 2023

Datum

2023.10.31

Tillsammans med Greenfood och Skanska har Krook & Tjäder skapat toppmoderna anläggningen Greenhouse, utnämnd till Årets Logistiketablering 2023. Projektet har imponerat juryn med sin innovation, hållbarhet och fokus på de anställdas välmående.

Visualisering av Greenfood Greenhouse
"Utöver att vara en toppmodern logistikanläggning har vi också lyckats skapa en trevlig och hållbar arbetsplats för medarbetarna. "
Christian Hammarström medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Göteborg
Christian Hammarström

Arkitekt

- Det känns riktigt kul att projektet uppmärksammas. Vi är stolta över att ha bidragit till en logistik- och produktionsanläggning som inte bara uppfyller Greenfoods behov, utan också sätter en hög standard för branschen, menar Christian Hammarström, arkitekt på Krook & Tjäder. Utöver att vara en toppmodern logistikanläggning har vi också lyckats skapa en trevlig och hållbar arbetsplats för medarbetarna.

Utmärkelsen Årets Logistiketablering bedömer logistikbyggnader utifrån flera kriterier, inklusive innovationsgrad, flödesoptimering, arbetsmiljö och miljöcertifiering. Greenhouse har utmärkt sig genom sin integrerade hållbarhetsstrategi, flexibla infrastruktur och innovativa teknologiska lösningar, med ett starkt fokus på att sänka klimatavtrycket.

Projektet är resultatet av ett fint samarbete mellan Krook & Tjäder, Skanska och Greenfoods team. Tillsammans har man skapat en anläggning som inte bara uppfyller högsta standard för verksamhetsbehov, utan också tar hänsyn till miljöaspekter och medarbetarnas välbefinnande. Den nya anläggningen är bland annat utrustad med användarvänliga system för att optimera energianvändning och underlätta för de anställda att utföra sitt arbete på bästa sätt.

Byggnaden har ritats av Krook & Tjäder på uppdrag av Skanska Fastigheter och Greenfood, och har byggts av Skanska Sverige AB. Utmärkelsen Årets Logistiketablering är ett fint kvitto på parternas gemensamma engagemang för att utveckla logistikbyggnader som möter framtidens krav på både effektivitet och sänkt klimatavtryck. 

Fler nyheter

Se alla