Höllviken Office Hub - en nära kontorsplats

Datum

2020.03.06

Krook & Tjäder har ritat Office Hub i Höllviken, en flexibel kontorsbyggnad med lokala företagare som främsta målgrupp. Projektet har ett tydligt hållbarhetsfokus som bland annat innebär elcyklar åt alla företagare som flyttar in, elbilspool, fasadgrönska, solceller och en ambition att bygga med trästomme.

Höllviken Office Hub, en flexibel kontorsbyggnd med lokala företagare som främsta målgrupp
"Vår vision är att skapa moderna och representativa kontorsytor intill Höllvikens Toppen-Galleria. Office Hub kommer att erbjuda flexibla kontorsytor i Höllviken, något som det råder stor brist på idag."
Lukas Malm medarbetare arkitekt Krook & Tjäder Malmö
Lukas Malm

Arkitekt

Tillsammans med Lillnavet AB har Krook & Tjäder vunnit en markanvisningstävling i Höllviken med förslaget Office Hub.

- Vår vision är att skapa moderna och representativa kontorsytor intill Höllvikens Toppen-Galleria, säger Lukas Malm arkitekt på Krook & Tjäder. Office Hub kommer att erbjuda flexibla kontorsytor i Höllviken, något som det råder stor brist på idag.

KRF ägandeform
Höllviken Office Hub har goda förutsättningar att bli ett landmärke för näringslivet inom kommunen med fokus på innovation, kvalité, design och hållbarhet.

- Kontorslokalen förvärvas på samma sätt som man köper en bostadsrätt, berättar Lukas. Företagaren äger en del i byggnaden och betalar en väsentligt lägre hyra än för en traditionell kontorslokal. Samtidigt skapas en frihet att hyra ut ytorna i andra hand och på så sätt skapa intäkter. Med KRF ägandeform kommer företagaren att själv tillgodoräkna sig den framtida värdeökningen i byggnaden och då inte förlora denna till en hyresvärd.

I avgiften ingår nyttjande av gemensamma ytor och tjänster såsom konferensrum, pentry, matplats, tillgång till receptionisttjänster såsom telefonpassning, diverse bokningar, lunchhämtning, catering, posthantering, postrum samt rekreationsutrymme såsom komplett yoga/gym på översta våningen.

Ny mötesplats
De centrala delarna av Höllviken karaktäriseras av ett pärlband av butiker och verksamheter som ligger utmed Falsterbovägen och skapar ett mycket starkt och tydligt centrumstråk. Höllviken Office Hub blir en stark nod längs med detta stråk, en naturlig mötesplats som bidrar till lokalsamhället med både arbetsplatser och butikslokaler.

- Läget med god tillgång till service och kollektivtrafik är idealiskt för företagare som behöver en modern arbetsplats eller en lokal inte långt hemifrån, konstaterar Lukas. Med Office Hub vill vi ge lokalsamhällets företagare en unik möjlighet att äga sin arbetsplats samt skapa förutsättningar till att ledningen placerar bolagets säte i kommunen, vilket ger mer skatteintäkter till kommunen.

Varje dag pendlar över 11 000 personer från Vellinge kommun till sina arbetsplatser i grannkommunerna. Med en tidsinvestering på 2 timmar per dag finns möjligheten att med en kontorsplats i kommunen drastiskt reducera pendlingstiden, öka livskvalitén samt minska utsläppen och pendlingskostnaderna.

Höllviken Office Hub skapar goda möjligheter till samarbeten, vilket är en förutsättning för en kreativ miljö där många nya framgångsrika företag och idéer kan födas!

Höllviken Office Hub planeras stå klart för inflyttning år 2022.

Fler nyheter

Se alla