Hemma hos Krook & Tjäder

Datum

2023.08.22

I samband med Prototyp Göteborg bjuder vi torsdagen den 31 augusti hem dig till oss. Under aftonen öppnar vi upp för mingel och samtal om arkitektur. Utforska våra aktuella projekt i staden och ta del av hur vi arbetar på Krook & Tjäder. Under kvällen ges också chansen att speed-dejta en arkitekt för konsultation till ditt drömprojekt.

Medarbetare Göteborg collage. Hemma hos Krook & Tjäder
Har du en skiss på en byggnad du vill förverkliga? Vi har arkitekter, inredningsarkitekter och landskapsarkitekter på plats och bjuder på 15 minuters konsultation till ditt drömprojekt.

AKTUELLA PROJEKT I CENTRUM

Det byggs så det knakar i Göteborg. Vi berättar mer om några aktuella områden i centrala Göteborg, där vi är verksamma. Möt arkitekterna bakom de framtida byggnaderna.

Hur kan vi utveckla befintliga byggnader på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt? Hur kan arkitekturen bidra till att utveckla destinationen och evenemangsstaden Göteborg för såväl boende som besökare? Kom och ta del av Arena-förslaget där vi presenterar hur Scandinavium och Valhallabadet kan transformeras för att möta morgondagens behov. Vårt Arena-förslag innebär fem år snabbare genomförande och är 3 miljarder billigare än det förslag kommunen vill gå vidare med. Dessutom sparar det centralt belägen mark. Vi är nyfikna på dina synpunkter och tankar.

På Masthuggskajen vid Södra Älvstranden pågår just nu ett av Göteborgs största stadsbyggnadsprojekt. I området runt Järntorget, Långgatorna och hamnen deltar vi i arbetet med att rita bostads- och kontorsbyggnader. Välkommen att ta del av arkitekternas arbete bakom:

Ciceron, ett bostadshus på 17 våningar med ett gemensamt vardagsrum på bottenplan och en takterrass med fantastisk utsikt över staden och älven!

Kanalhuset, ett kontorshus med ca 1000 arbetsplatser på den kommande halvön intill Rosenlundskanalen.

Habitat 7, en kontorsbyggnad med stort hållbarhetstänk där både stomme och fasad utförs i trä. Gestaltningen utgår från den traditionella magasinsbyggnaden med naturen som utgångspunkt och inspirationskälla.

I Centralenområdet vid Hisingsbron arbetar vi med flera stora projekt bl.a. Park Central, en handels- och kontorsbyggnad samt stationshall för Västlänkens östra uppgång. Det är den första byggnaden i Göteborgs nya stadsdel Centralstaden. Byggnaden får en helt unik stor takpark med stora rymliga kontorsplan, eget gym, restauranger, butiker och co-working.

SPEED-DEJTA EN ARKITEKT

Har du en skiss på en byggnad du vill förverkliga? Vi har arkitekter, inredningsarkitekter och landskapsarkitekter på plats och bjuder på 15 minuters konsultation till ditt drömprojekt.

VI PRATAR ARKITEKTUR

På Krook & Tjäder arbetar vi med arkitekturens alla delar från stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Kom och ta del av hur vi arbetar inom några av dessa områden:

Stadsbyggnad – gestaltar stadens form och de stora planerna.

Transformation – så kan vi återanvända de byggnader vi redan har.

Cirkularitet och återbruk – hur kan vi minska användandet av våra gemensamma resurser?

Hotell – Hur fungerar ett hotell egentligen?

Inredning – vi skapar rum som fungerar både i funktion och känsla

Under kvällen bjuds på dryck och lättare tilltugg.
Vi avslutar med ett gemensamt mingel och fortsatta diskussioner!

Varmt välkommen!


NÄR: 2023-08-31
TID: kl. 16.00 – 19.00
PLATS: Prinsgatan 12

Fler nyheter

Se alla