Från Götaplatsen till Hisingsbron – samtal om arkitektur, kvalitet och stil

Datum

2023.05.24

Diskussionen om byggnader och estetik pågår i Göteborg. I samband med Prototyp Göteborg och stadens 400-årsfirande bjuder vi på Krook & Tjäder in till ett samtal om arkitektur, kvalitet och stil tillsammans med arkitekter, fastighetsutvecklare och politiker i Göteborg. Välkommen den 1 juni kl.17 i Platinan.

Kollage av Göteborgs arkitektur
När: 2023-06-01 kl. 17.00 – 19.00, Plats: Platinan, Mårten Krakowgatan 2

- Vi ser ett stort värde i att ses, bygga relation och öppna upp för en bra dialog om stadsutveckling, menar Fredrik Bergqvist, planeringsarkitekt på Krook & Tjäder. Vi är övertygade om att bygga stad är ett tillsammansarbete där vi når längst genom samverkan. Vi borde prata om hållbarhet och kvalitet snarare än stil.

I takt med att Göteborg har vuxit kraftigt de senaste åren har diskussionen om byggnader och miljöers estetik vuxit sig stark. Från politiskt håll förordas att stadsdelar och byggnader ska uppföras enligt klassiskt manér. Är önskan att byggnader ska uppföras i en specifik stil egentligen ett uttryck för något annat? Är det en längtan efter högre kvalitet och större inflytande kring utformningen av våra livsmiljöer? Handlar det om skala och utbyggnadstakt, eller helt enkelt om en känsla av att det var bättre förr?

Vi ser fram mot intressanta diskussioner och nya bekantskaper där vi får träffa arkitekter, fastighetsutvecklare, politiker och göteborgare. Kom, mingla och njut av utsikten!

Moderator
Gunilla Grahn Hinnfors

Samtalsdeltagare
Johannes Hulter, kommunalråd Socialdemokraterna
Kaj Granath, arkitekt och forskare Chalmers
Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg Vasakronan
Malin Lernfelt, journalist
Pontus Orrbacke, arkitekt Krook & Tjäder

Mingel
Prata med en arkitekt eller fastighetsutvecklare

Eventet är öppet och kräver ingen föranmälan.

Vi ses!

Läs mer om eventet och ta del av hela programmet >>

Fler nyheter

Se alla