Clarion Hotel Sundsvall i staden

Datum

2022.02.14

Clarion Hotel Sundsvall är ett elegant hotell precis intill Selångersån mitt i Sundsvalls stadskärna. Hotellet öppnade 2021 och tävlar nu i ”Årets bygge”. I en artikelserie kommer vi att berätta mer om hotellet som stadsbyggnadselement, men även dess gestaltning och nya vardagsrum för kommuninvånare och besökare i Sundsvall.

Exteriört perspektiv av Clarion Hotel Sundsvall, ritat av arkitekterna Krook & Tjäder
Med Clarion Hotel Sundsvall öppnar byggnaden upp och ger såväl boende, besökare och näringsidkare tillgång till att ta del av staden på ett nytt sätt.

Clarion Hotel Sundsvall är ett nytt landmärke i stadssiluetten. Hotellet ingår i kvarteret Noten som är ett puttrande kvarter av handel, kontor, co-working, musik- och idrottsevent, NP3 arena m.m. Platsen är lättillgänglig och utgör ett geografiskt nav och knytpunkt som genom E4 förbinder Sundsvall norrut hela vägen till Torneå och i söder till Stockholm och vidare söderut.

- Hotellet är belägen centralt inom den historiska Stenstaden. Söder om hotellet ligger Skepparegatan, en gata som löper längs med Selångersån från hotellet till åns mynning mot Bottenhavet. Mot söder ligger även ett parkum längs med ån, där Sundsvalls stadskärna vilar som en vacker kuliss på motsatta sidan. Huvudentré, hotellets publika delar är också orienterade mot söder, vid eller i anslutning till huvudentrén, vilket ger besökaren en vacker utblick och närhet till både natur och stad, berättar Patrik Ryberg, arkitekt på Krook & Tjäder i teamet bakom Clarion Hotel Sundsvall.

Sundsvall har kallats “Norrlands huvudstad” och har fått pris som Sveriges vackraste stadskärna med ett idealiskt läge geografiskt och destinationer som världsarvet Höga Kusten. Med Clarion Hotel Sundsvall öppnar byggnaden upp och ger såväl boende, besökare och näringsidkare tillgång till att ta del av staden på ett nytt sätt.

Fakta

Diös utvecklar centrala Sundsvall bl.a. genom ett planerat hotellbygge. Hotellprojektet ligger precis vid Selångersån och bidrar till en naturlig förlängning av centrum mot Norrmalm. Projektet genomfördes i samarbete Serneke som entreprenör, Nordic Choice Hotels som operatör och Krook & Tjäder som gestaltande och projekterande arkitekter.

Clarion Hotel Sundsvall stod klart september 2021.

Hotellet är nu med och tävlar i 2022 års upplaga av "Årets bygge".
Ta del av alla projekt som tävlar
 här

Fler nyheter

Se alla