Guinea

Krook & Tjäder bygger läkarstation i Guinea

I november år 2016 reste två arkitekter hos oss ner till Guinea i Afrika för att hjälpa till att bygga upp en läkarstation i den lilla staden Faranah.

Vi fick en förfrågan från en församling i Jönköping som har en vän-församling i Guinea. Där började tankarna på hur vi på Krook & Tjäder skulle kunna bidra och göra något för befolkningen i landet.

Faranah ligger 50 mil in i landet från huvudstaden Cronacy vid kusten. En stor del av befolkningen bor i kåkstäder. Landet har naturtillgångar såsom diamanter men har svårt att själva ta till vara på sina resurser och är idag ett av Afrikas fattigaste länder. El och vatten är en bristvara vilket också försvårar det vardagliga livet och sjukvården. Landet drabbades hårt av ebola-epidimin och är stort behov av fungerande infrastruktur, vilket inte är helt lätt då landet regelbundet drabbas av regnperioder med förödande översvämningar.

- När vi åkte ner visste vi inte riktigt vad vi kunde bidra med, berättar Gustav Zachrisson. Det var påtagligt att de inte var vana vid att ”önska” eller ställa krav, tillägger Stefan Tjäder.

Gustav och Stefan åkte ner på ett ideellt uppdrag. Väl på plats började de skissa och intressanta samtal med personalen följde. Ett spännande uppdrag att få till en funktionell vårdcentral med rum för vaccination, förlossning, medicin, enklare skador m.m.
Arbetet är nu igång, men det behövs mer pengar för att kunna färdigställa. Vi uppmanar därför fler att delta med ett bidrag.

 

Ja, jag vill bidra med en slant!

Så här går det till:

  • Sätt in pengarna på konto
  • Märk inbetalning med ditt namn
  • Maila oss för bekräftelse på mottaget belopp. För din bokföring.
  • Gåvan är icke avdragsgill.

 

Gåva till Guinea sätts in på bankkonto:
Clearing nr: 8105-9
Bank konto nr: 964 645 482-8
Skicka bekräftelse till

Stort tack!

Har du frågor eller vill veta mer om projektet är du välkommen att kontakta Gustav Zachrisson tel: 0733-38 04 25 eller Stefan Tjäder tel: 0705-75 28 01


Arkitekterna Krook & Tjäder