Quality Hotel The Weaver

Client
Husvärden genom K21 Entreprenad, med Nordic Choice som hotelloperatör
Scope
19 000 kvm BTA fördelat på 22 våningar plus källare
Location
Krokslätts Fabriker, Mölndal

Krokslätts Fabriker i Mölndal genomgår en spännande förvandling. Hotellet ingår i stadsförnyelsen med sina 370 gästrum och konferenslokaler för 600 personer, varav en kongresshall på 500 kvm, samt restaurang och bar. Byggnaden bygger vidare på områdets moderna arkitektur med höga gestaltningsambitioner. På långt håll blir hotellets torn, med Safjället som stödjande rygg, ett blickfång och en orienteringspunkt i den framväxande staden i Mölndalsåns dalgång.

Fasaden består av smala höga partier av glas och högkvalitativ fasadplåt i olika nyanser från mörka koppartoner till ofärgad metall. Mot toppen av tornet tonar färgen ur för att förstärka den vertikala rörelsen och fånga upp mer av himmelsfärgen. Glas och plåt bildar en väv över fasaden, där plåtpartiernas livförskjutning och diskreta vinklingar bidrar till att få mer materialitet och skuggverkan i fasaden.

Byggnaden möter sitt närmaste stadsrum med öppenhet, transparens och hög detaljeringsgrad och materialitet i fasaden. De två nedersta våningsplanen är förhöjda och inrymmer restaurang, bar och lobby i entréplanet och konferensavdelning en våning upp. Entréer till restaurang och lobby öppnar upp byggnaden i alla riktningar och vänder sig även mot det inre av området.

Bygget påbörjades sommaren 2018 och inflyttning är beräknad till Q1 2021.

Related projects - Hotel
SkiStar Lodge Åre

SkiStar Lodge Åre

Fort Royal

Fort Royal

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Villa Copenhagen

Villa Copenhagen

Niehku Mountain Villa

Niehku Mountain Villa

Quality Hotel The Weaver

Quality Hotel The Weaver

Arkitekterna Krook & Tjäder