aktuellt

Praktikplats på Krook & Tjäder

Möt Pontus Hedström som valde att göra sin praktik på Arkitekterna Krook & Tjäder. Efter ett halvår på Göteborgskontoret får vi ta del av hans reflektioner. 

Pontus Hedström har läst arkitektur på Chalmers i Göteborg. Med en kandidatexamen i arkitektur på fickan var det äntligen dags att söka praktikplats och ta steget från utbildning till arbetsliv. Valet föll på Krook & Tjäder och i augusti 2017 blev det hans arbetsplats för ett år framöver.

Varför Krook & Tjäder?

- Jag sökte flera praktikplatser, men tajming och känslan vid intervjun gjorde att jag bestämde mig, säger Pontus. Jag lockades av kulturen och stämningen. Det kändes som en bra arbetsplats, nyfiket och öppet med många fina uppdrag.

Hur upplever du din tid på Krook &Tjäder?

- Jag har fått göra betydelsefulla saker hela tiden, konstaterar Pontus. Jag har fått ta plats och säga vad jag tycker skulle vara kul att jobba med och faktiskt få gehör för det. Det finns stora möjligheter att påverka och komma med önskemål, det gillar jag. Kontoret sysslar med många olika discipliner, vilket öppnar dörrar till nya områden och ger många olika valmöjligheter för mig som arkitekt. Framförallt upplever jag att det är en trygg miljö där vi arbetar tillsammans. Trots att det är ett stort kontor och ett nytt sammanhang har jag alltid känt mig bekväm med att fråga om råd. Det ser jag som väldigt viktigt för det är ju då man kan utvecklas och göra ett bra jobb.

Vad är dina framtidsplaner?

- Framtiden är hyfsat öppen just nu. Förr eller senare kommer jag att läsa en master på Chalmers. Arbetet som arkitekt har gett mersmak, så jag siktar på att jobba lite till innan jag går tillbaka till skolan, säger Pontus med ett leende. I framtiden är det inte helt otänkbart att jag driver nån slags egen verksamhet, men då snackar vi nog om ett bra tag framåt i tiden.

Läs mer och ansök om praktikplats på Krook & Tjäder >>

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder