På gång - ny medlem i produktfamiljen Streck

På gång - ny medlem i produktfamiljen Streck

Vi kikar in hos Krook & Tjäders produktdesigner Joel Karlsson som befinner sig i verkstaden tillsammans med producenten Örsjö belysning.

- Vi håller på med sista finliret med nya medlemmen i familjen STRECK. Jag och Örsjö belysnings produktutvecklare Josef justerar just nu in hur mycket motstånd leden ska ge då man anpassar lamphuvudet i höjd och längdled.

Spännande, en skrivbordslampa!

- Ja, skrivbordslampan har under 1900 talet blivit en självklar del av det där långsamt ihopsamlade bohaget, som endast går att skapa med affektionsvärden och provenienser. Digitalt arbete från hemmet har blivit en naturlig del av att bedriva kontorsverksamhet. Därför behövde Streck familjen utökas med just en skrivbordsmodell.

- Målet, som alltid med industriellt tillverkade föremål, var att göra den nya familjemedlemmen så enkel att producera som möjligt, utan att förlora sin smäckra och typiska karaktär.

Lampan STRECK är en favorit som redan fått flytta in i många kontorsmiljöer och hem. Skissarbetet kring STRECK handlade först om tre armaturtyper, golv, vägg och bord. Under arbetets gång fann man dock snabbt att de få och enkla komponenterna kunde pusslas ihop till fler armaturtyper. Inom kort lanseras skrivbordsmodellen i samarbete med Örsjö belysning.

Läs mer om produktfamiljen Streck >>

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder