aktuellt

Krook & Tjäder ritar ny boendeanläggning i Åre

Nu står det klart att Krook & Tjäder projekterar ny boendeanläggning i Åre tillsammans med SkiStar AB. Den anrika över 40 år gamla Kabinbananoch kommer rivas till förmån för lägenheter, kommersiellt boende, restaurang, butik och skidåkningen i centrum. Med en total byggyta på ca 14 500 kvm plus garage blir det ett av Skandinaviens modernaste och attraktivaste boendekomplex i ski in-ski out-läge.

Platsen med Åres skidanläggning har varit underlag för vidare exploatering under en längre tid, vilket resulterade i en arkitekttävling för att få in förslag.

- Vi är mycket nöjda med det förslag vi valt att gå vidare med, konstaterar Christer Larsson fastighets- och exploateringschef på SkiStar Åre/Vemdalen. Krook & Tjäder vet hur hotell funkar samtidigt som de är duktiga gestaltande arkitekter. En fin kombination av estetik och logistik helt enkelt. Att Krook & Tjäder har ett arkitektkontor i Östersund är en stor fördel i arbetsprocessen. De har en god kännedom om platsen och ett genuint intresse för skidåkning.

Projektet går under arbetsnamnet SkiStar Lodge Åre och kommer att innehålla upp till 170 lägenheter, butiksytor, restaurang och över 300 inomhusparkeringar.

- Utsikten över Åre by, Åresjön och närliggande fjäll är magisk med ett klockrent Ski in ski out-läge säger Pontus Orrbacke arkitekt på Krook & Tjäder. Vi har tagit fram ett förslag som smälter in fint i miljön samtidigt som det innehåller all modern bekvämlighet som krävs av en skidanläggning av den här kalibern. Detta är ett projekt som kommer tillföra stort värde för Åre som destination, vilket vi är stolta över att få vara en del av som koncern men framför allt för vårt kontor i Östersund. 

 

Med allt fler spännande projekt på bordet behöver vi anställa fler arkitekter. Se lediga tjänster >>

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder