aktuellt

Krook & Tjäder deltar i bevarandet av Nordens Ark

Nordens Arks arbetar med att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald. När Krook & Tjäder fick förfrågan om Nordens Arks bevarande av dess byggda och interiöra miljö, var svaret givetvis, ja. Det som började som en sponsring, växte till ett uppdrag. Nu är Nordens Ark grönare och skönare!

- Uppdraget startade med att Krook & Tjäder fick frågan om en strukturell översyn av platsen och hotellet, landskap, hotell och inredning, berättar Anders Dahlberg Byggnadsingenjör på Krook & Tjäder. Nordens Ark gör ett fantastiskt arbete och det vill vi stödja.

Krook & Tjäder blev ombedda att se över hotellet med dess inredning och flöde, vilket resulterade i ett samarbete med byggnadsingenjör, landskaps- och inredningsarkitekt från arkitektkontoret i Göteborg.

Bl.a. tog inredningsarkitekten Åsa Lom tillsammans med Nordens Ark fram ett koncept med en tydlig koppling till deras varumärke och Åby Säteri bl.a. i färgsättning, materialval, layoutskisser och möbelexempel. Detta koncept har Nordens Ark med sig i framtida upphandling av ombyggnad, fast inredning och lös möblering.

När du besöker Nordens Ark på Åby Säteri i Hunnebostrand kan du nu njuta av den härliga färgsättningen, belysningen, de nya möblerna och bardiskarna. Väggar har fått kulör som stämmer med deras gröna profil, grafiska och miljömässiga. Även hotellrummen har renoverats och fått en del nya möbler.

Läs mer om Nordens Ark >>

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder