aktuellt

Krook & Tjäder utvecklar Hernö Gin koncepthotell

Med inskickad bygglovsansökan går Hernö Gin vidare i processen och kommer närmare realiseringen av ett koncepthotell i Härnösand. Krook & Tjäder har tillsammans med Hernö Gin utformat hotellet som ligger på Kanaludden i Härnösand.

Projekteringen av Hernö Gin Hotell löper på enligt plan och nu är ansökan om bygglov inskickat till Härnösands kommun.

- Krook & Tjäder har stor erfarenhet av att rita hotell och vet att varje projekt är unikt, säger Peter Håkansson Torring, arkitekt på Krook & Tjäder. Men det här projektet är mer unikt än de flesta. På en fantastisk plats nära vattnet i centrala Härnösand har vi tillsammans med Hernö Gin utformat en stilig byggnad med ett spännande koncept.

De senaste månaderna har ett intensivt arbete pågått för att utveckla och förfina utformning och gestaltning. Förslaget är framtaget inom ramen för det gestaltningsprogram och den detaljplan som är antagen.

- Vi ritade på hotellet redan i början av detaljplaneprocessen med en annan aktör men sedan stoppade projektet upp av olika anledningar. Vi har varit med från starten och därför känns det extra roligt att vi nu fått möjlighet att rita vidare tillsammans med Hernö Gin, konstaterar Peter. Det är ett företag med härligt driv och vi ser fram emot fortsatt samarbete!

Hernö Gin skapar världens mest prisbelönta gin med naturliga och ekologiska örter och kryddor i de handslagna kopparpannorna Kierstin och Marit. Måna om hantverket, med transparens i alla led och fokus på kvalitet, har Hernö Gin siktet inställt på att föra in premiumginkulturen i allas vardagsrum.

– Vår ambition är att hela entréplanet kommer att kännetecknas av en hemma-hos-känsla där upplevelsen av Hernö Gin är tydlig, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin. Vi vill omfamna gästerna med mat- och dryckesupplevelser samt det sköna värdskap som vi redan är omtalade för. Jag vill att Hernö Gin Hotell ska vara en mötesplats att längta till och att längta tillbaka till.

I projekteringen har förutom Arkitekterna Krook & Tjäder även Härnösandsbolagen Bricon och Viken Miljökonsult medverkat, liksom Gicon Installationsledning, Kökspennan samt Epsilon Byggkonsult.

FAKTA
Läge: Hernö Gin Hotell byggs havsnära vid Södra Sundet som mynnar ut i Bottenhavet och som via Östra kanalen når Nattviken. Ett centralt beläget hotell med gångavstånd till Härnösands centrum.
Antal våningar: 9.
Antal rum: 128, varav 18 är större rum och sviter.
Faciliteter: Flera barer, restaurang, konferensanläggning med 7 lokaler och kapacitet upp till 225 personer. Relax och bad i intilliggande arkitekturklenoden Simhallen tillgängligt för hotellets gäster.

 

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder