aktuellt

​Krook & Tjäder ritar upplevelsecentrum i Landvetter

Krook &Tjäder har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza vid Landvetter flygplats. Tillsammans med norska Sjölyst Landvetter AB (dotterbolag till exploatören Sjölyst Utvikling AS) och Swedavia planerar man nu för Väst-Sveriges nya flaggskepp inom handel och upplevelse.

Arkitektkontoret har arbetat med olika delar av Swedavias utvecklingsområde i drygt tio år.

- Handel och upplevelse fanns med redan i översiktsplanen för området runt flygplatsen, berättar Ola Maele på Sjölyst Utvikling AS. Eftersom Krook & Tjäder varit delaktiga i flera stora projekt i området runt flygplatsen och vi har haft ett gott samarbete och känner oss trygga med deras kompetens valde vi att fortsätta arbeta tillsammans. De har bland annat planerat och ritat logistikanläggningar i området, satt designen för bron in till flygplatsen och deltagit i juryarbetet för det nya hotellet vid flygplatsen.

Göteborg Landvetter Airport har en stark passagerartillväxt och under 2017 passerade 6,8 miljoner passagerare flygplatsen. Utbyggnaden av flygplatsen för att möta det ökande resandet pågår för fullt, bland annat genom utbyggnad av terminalen samt ett nytt hotell. Airport City Göteborg växer fram och marken för nästkommande utvecklingsområde Logistics Park 1 står nu klar för byggnation. På sikt förväntas flygplatsstaden och flygplatsen bli en arbetsplats för över 10 000 människor.

- Vi är glada för hur vårt samarbete har utvecklats med både Swedavia och Sjölyst Utvikling AS, säger Pontus Orrbacke arkitekt och delaktig i flera av projekten i området. Med West Coast Plaza får Göteborgsregionen ett upplevelsecentrum med ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både resenärer, arbetande, besökare och boende i regionen.

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder